Wind Nautical Insurance Lloyd’s Coverholder in Nederland als in België

Erkenning als Lloyd’s Coverholder

Een betere start van 2016 hadden Henricjan Wind en René Nagelhout van Wind Nautical Insurance uit Heerenveen zich niet kunnen wensen. Na een proces van negen maanden kregen ze in januari 2016 te horen dat ze zijn toegelaten tot Lloyd’s.

“Lloyd’s is bijzonder blij dat er met Wind Nautical een Coverholder bijkomt die zowel een vestiging in Nederland als in België heeft”, geeft Ralph van Helden, Benelux Regional manager bij Lloyd’s, aan. “De jarenlange ervaring van Annemarie Bouweraerts met Lloyd’s, in combinatie met het enthousiasme van de mensen bij Wind, is een prima combinatie.”

Om toegelaten te worden tot Lloyd’s ondergaan zowel het bedrijf, als de personen die Underwriting Authority krijgen, een zeer uitgebreide screening. Henricjan Wind: “Wij zijn ruim negen maanden bezig geweest met deze aanvraag en half januari kregen wij de toestemming van Lloyd’s. Het is voor ons een zeer belangrijke erkenning. Er zijn in de Benelux maar een handvol verzekeringskantoren die hiervoor in aanmerking komen omdat de toelatingseisen erg streng zijn. Als coverholder kunnen wij op maat diensten leveren aan een snel veranderende watersportbranche.”

Deze erkenning geeft daarnaast de mogelijkheid voor andere intermediairs om zich als sub-broker aan te sluiten bij Wind Nautical Insurance zodat ook zij gebruik kunnen maken van dit unieke product voor de watersportbranche.

Ondertekening Lloyds door Henricjan Wind

AMB GJW Insurance verder als AMB Nautical Insurance.

Met de overname van de portefeuille van AMB GJW Insurance zet Wind Nautical Insurance haar internationale ambitie kracht bij. Door de overname in België groeit de portefeuille van Wind Nautical Insurance fors. Anne-Marie Bouweraerts is in België een bekende persoonlijkheid in de watersportwereld.

René Nagelhout: “We werkten al samen met Bouweraerts en wilden deze samenwerking naar een hoger niveau tillen. Hiermee geven we onze internationale ambities vorm. De vertrouwde naam Wind past uitstekend bij de internationale ontwikkeling van ons bedrijf.” Als gevolg van de overname gaat AMB GJW Verzekeringen verder als AMB Nautical Insurance en is afgelopen week het nieuwe kantoor in Antwerpen geopend.

Uniek verzekeringsproduct

Henricjan Wind: “Zowel Wind Nautical Insurance als AMB Nautical Insurance zijn nu approved Lloyd’s Coverholder. Dit geeft ons de mogelijkheid om polissen op eigen naam te verstrekken met de cover van Lloyd’s waarbij wij optreden namens Munich Re Syndicate Limited, een unieke polis met de beste dekking. In combinatie met de knowhow en service van zowel AMB Nautical Insurance als Wind Nautical Insurance hebben wij een uniek product in handen.”

Over Wind Nautical Insurance

Wind Nautical Insurance is onderdeel van Wind Financieel Advies Groep B.V. in Heerenveen, Friesland. Wind Nautical Insurance heeft zowel voor de watersporter als voor jachtwerven, jachthavens, verhuurbedrijven en overige watersport gerelateerde bedrijven unieke en op maat gemaakte voorwaarden en verzekeringspremies.

Delen via

Vergelijkbare berichten