Wobma Fourage doet unieke schenking aan MS Fonds

Eind september werd de nieuwe truck geleverd en begon het idee bij Jouke te borrelen. Geen van zijn trucks is voorzien van reclame-uitingen. In de witte bak van de Renault zag hij echter een achtergrond voor een rijdende boodschap van het Nationaal MS Fonds. Dat de ziekte MS een sluipmoordenaar is, ziet hij met eigen ogen bij zijn zus Emmie. Zij lijdt al jaren aan deze ziekte en de familie kan alleen maar machteloos toekijken.
 
Door zijn drukke bestaan heeft hij weinig tijd om alle ideeën tot uitvoering te brengen. De Akkrumer ondernemers Jetske van ´t Blik van See the difference en Marjan Mulder van Puntcomma waren meteen enthousiast en legden het idee voor aan het Nationaal MS Fonds. `Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt, werkelijk een uniek initiatief`aldus Ronald Dekkers. Binnen enkele weken was het rond en op 20 november heeft de onthulling plaatsgevonden. Deze datum is geen toeval, want op 21 november vindt de landelijke MS dag plaats met aansluitend de landelijke collecte in 450 gemeenten.
 
De onthulling was een feestje, maar ook een emotionele gebeurtenis voor de familie Wobma. Er is weer een stap gezet naar meer aandacht voor MS. Jouke spreekt de wens uit dat mensen door het zien van de truck aangezet worden tot een donatie. Het geld is hard nodig voor ondersteuning van patiënten, onderzoek en voorlichting. Ook uw donatie is welkom op giro 5057 tnv Nationaal MS Fonds (www.nationaalmsfonds.nl).

Delen via

Vergelijkbare berichten