WolKomPas voor toeristen in Lemmer

Beschikbaar

De WolKomPas wordt vanaf 1 april 2014 aangeboden bij hotels, jachthavens, campings en VVV’s in en rond Lemmer. Maar ook bij de deelnemende winkels ligt een aantal passen op voorraad, zodat de toerist niet de winkel uit hoeft om eerst ergens anders een WolKomPas aan te schaffen. Uiteraard is de WolKomPas ook online te bestellen.

De WolKomPas krijgt namelijk een eigen meertalige (mobiele) website. PR in binnen- en buitenland en materialen in de winkels en bij verkooppunten wijzen toeristen op het bestaan van de WolKomPas.

Extra geld voor activiteiten

Vanuit de opbrengst van de WolKomPas vloeit gezamenlijk ruim 30% naar de ondernemers en de  Ondernemersvereniging Lemmer (OVL). De opbrengst wordt door de OvL ingezet voor extra activiteiten en/of voorzieningen in het dorp, waardoor het voor de toerist nog leuker wordt naar Lemmer te komen. 

Het initiatief wordt daarom mede gedragen en ondersteund door de OvL, VVV Lemmer en de gemeente.

Gemeente investeert mee

Het college van B&W van de gemeente De Friese Meren weet hoe belangrijk toerisme is voor de regio. “Wij ondersteunen de WolKomPas dan ook van harte. Het is goed dat er gezamenlijke initiatieven ontstaan, die het toerisme een extra impuls kunnen geven. Daarnaast zijn wij erg ingenomen met het feit dat de bijdrage vanuit de gemeente als het ware wordt ‘terugbetaald’, doordat een behoorlijk deel van de opbrengst beschikbaar komt voor extra activiteiten”, aldus wethouder Van der Pal, portefeuillehouder Recreatie en Toerisme.

WolKomPas is haalbare kaart

In het kader van het haalbaarheidsonderzoek, onder meer ten behoeve van de bijdrage vanuit de gemeente, is in eerste instantie een 40-tal ondernemers benaderd, waaronder hotels, jachthavens, campings en uiteraard winkeliers. Ruim 95% daarvan heeft aangegeven te willen deelnemen aan de WolKomPas.

Bernadien de Waaij-Bijlholt, voorzitter van de OvL begrijpt wel waarom. “Van wat ik om me heen hoor, komt dat enthousiasme vooral, omdat de WolKomPas, naast klanten in de winkel, geld oplevert voor extra activiteiten in het dorp. En de investering voor het deelnemen aan de WolKomPas is door het grote aantal deelnemers en de bijdrage van de gemeente tot een minimum beperkt”.

Communicatie- en marketingbureau Get it Across BV uit Lemmer is verantwoordelijk voor de exploitatie van de WolKomPas en is tevens het directe aanspreekpunt voor de ondernemers. Directeur Berto Fijn van Draat: “De positieve reacties en de vele toezeggingen om te participeren maken dat we met elkaar vol enthousiasme aan de slag gaan, zodat we klaar zijn, wanneer ‘het nieuwe seizoen’ begint.”

Delen via

Vergelijkbare berichten