Zo vind je de juiste werknemers

Het rekruteringsproces kan je bedrijf maken of breken. Wanneer je de juiste medewerker in dienst neemt, levert hij/zij een positieve bijdrage aan de bedrijfsontwikkeling. Daarentegen kan het inhuren van de verkeerde persoon voor veel problemen zorgen in je organisatie. Daarom is de pre screening nodig in het wervingsproces. Het uitvoeren van antecedentenonderzoeken kan ervoor zorgen dat je de juiste kandidaat aanneemt. Vanwege de moeilijkheden bij het vinden van een baan, presenteren veel sollicitanten mogelijk niet de waarheid in hun cv. Ze kunnen onjuiste informatie presenteren om recruiters aan te trekken. Door hun achtergrond te controleren, kun je ervoor zorgen dat het individu de positie verdient die je aanbiedt. Hier zijn enkele tips voor het werven van de juiste werknemer.

Bekijk iedere dag cv’s

Check elke dag nieuwe cv’s. Op wervingswebsites komen er dagelijks duizenden cv’s bij, omdat mensen bijvoorbeeld zoeken op de term vacature Friesland. Dit geeft je de kans om elke dag weer talentvolle en passende professionals te vinden die goed in je team zouden passen. Je kunt een melding instellen die je laat weten als er cv’s binnenkomen die matchen met wat jij zoekt. Neem elke dag even de tijd om deze nieuwe cv’s door te nemen. Hoe sneller je de juiste kandidaten vindt, hoe eerder je ze kunt uitnodigen voor een gesprek en met de sollicitatieprocedure kunt starten.

Werf ook intern

Kijk ook eens binnen je eigen bedrijf. Misschien zijn er wel medewerkers die toe zijn aan iets nieuws of meer verantwoordelijkheid willen. Het kan goed zijn dat de perfecte kandidaat al bij je werkt. Je weet al wat deze persoon kan en diegene kent jouw bedrijf al, wat betekent dat je misschien minder tijd kwijt bent aan inwerken dan met iemand van buitenaf. Bovendien, door een baan intern te vullen, houd je misschien een waardevolle medewerker binnenboord die anders naar een andere baan had uitgekeken.

Achtergrondcontrole uitvoeren

Pre-employment screening of antecedentenonderzoek is een van de meest cruciale processen bij werving. Wanneer iemand heeft gezocht op vacature Groningen en zijn sollicitatie heeft ingediend, moet het bedrijf controleren of de sollicitant de juiste informatie in zijn cv vermeldt. Als wervingsmanager ben je verantwoordelijk voor het bevestigen van de geldigheid van de gegevens van de sollicitant. Deze screening omvat het controleren van de opleidingsachtergrond, arbeidsverleden en strafblad. Er zijn verschillende voordelen van antecedentenonderzoek. Ten eerste kan het ervoor zorgen dat je gekwalificeerde kandidaten aanneemt. Dit proces kan ook personeelsverloop voorkomen.

Test de vaardigheid van de kandidaat

Sommige bedrijven interviewen niet alleen de kandidaten, maar gebruiken ook verschillende strategieën om de vaardigheden van de sollicitant te beoordelen. Het beoordelen van de kwalificatie van de kandidaat alleen op basis van zijn cv is niet voldoende. De reden is dat sommige sollicitanten ongeldige informatie op hun cv kunnen verstrekken. Sommige kandidaten zijn misschien te zelfverzekerd om hun vaardigheden, ervaring en kwalificaties te noemen. Zelfverzekerde kandidaten aannemen zonder de juiste vaardigheden is echter onzin. Je moet ze dus testen om hun vaardigheden en capaciteiten te ontdekken. Bovendien kan het recruitmentproces makkelijker verlopen als je alle eisen duidelijk vermeldt op de vacature. Het kan je helpen om de kandidaten te evalueren die aan de vereisten van het bedrijf kunnen voldoen. Succes!

Delen via

Vergelijkbare berichten