Zomerdienstregeling Arriva Bus Fryslân vanaf 20 juli

De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent schoolvakantie en reizigers die minder gebruik maken van het openbaar vervoer. Arriva past daarom haar dienstregeling aan vanaf 20 juli en gaat passend bij het aantal reizigers een zomerdienstregeling rijden. Dit houdt in dat op een aantal lijnen minder bussen rijden of vertrektijden zijn aangepast vanwege extra brugopeningen door het vaarseizoen in de provincie. 

Reizigers kunnen deze zomer gewoon op Arriva rekenen. De meeste bussen blijven rijden. Een aantal buslijnen gaat in plaats van twee keer per uur, één keer per uur rijden. Daarnaast rijden de scholierenlijnen tijdens de vakantie niet. De aangepaste dienstregeling is ook zichtbaar in de reisplanners.

Vaarseizoen
Met name in de omgeving van Sneek wordt extra reistijd aan de buslijnen toegevoegd. Vanwege de brugopeningen kan de rit vertraging oplopen.  

Samenreisticket
Met het ‘Samenreisticket’ kunnen reizigers voordelig uitstapjes in Noord-Nederland maken. Het ticket is geldig in alle bussen van Arriva in Fryslân, plus de Waddeneilanden en in alle treinen van Arriva in Groningen en Fryslân. Het Samenreisticket is te gebruiken van 1 juli tot en met 1 september na 9.00 uur. Meer informatie over het Samenreisticket en de voorwaarden staat op www.laatjebrengen.nl

Reisplanner
Arriva adviseert reizigers hun reis kort voor vertrek te plannen. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl).

Vergelijkbare berichten