Zonnepark voor 2200 huishoudens op bedrijventerrein Kie in Franeker

Wens duurzame energie

“Het initiatief van Solarfields past uitstekend bij de plannen van Franekeradeel. In zowel het Economisch Actieplan als de structuurvisie staat de wens voor een zonnepark. En een mooie bijkomstigheid is dat Solarfields ondernemers en particulieren ook in de gelegenheid stelt om hierin te participeren.”, aldus wethouder Caroline de Pee.

Start zonnepark

Solarfields kan starten met het aanvragen van subsidie nu een intentieovereenkomst voor de duur van 25 jaar is getekend. Zodra de subsidie is toegekend, kan in 2017 met de aanleg van het zonnepark worden begonnen. In totaal worden er 30.770 zonnepanelen geplaatst die 8 MW aan elektriciteit op moeten leveren. Dat is voldoende voor 2200 huishoudens.

Omwonenden geïnformeerd

In februari heeft Solarfields omwonenden geïnformeerd over de plannen. Die waren over het algemeen positief. Er werd wel aandacht gevraagd voor het bestaande betonpad als fietsroute en noodroute voor hulpdiensten.

Solarfields

De ingenieurs en specialisten van Solarfields zijn reeds 10 jaar actief in het ontwikkelen, financieren en realiseren van duurzame energie. Momenteel zijn er ruim 25 projecten in ontwikkeling in Noord-Nederland. Solarfields hoopt dit jaar 5 parken te kunnen realiseren.

foto: Joachim de Ruijter

Delen via

Vergelijkbare berichten