Zzp’ers gaan naar de beurs

Wat is ZZPPS?

ZZPPS staat voor ZZP Podium Smallingerland. Het is een initiatief van enkele Drachtster ondernemers, maar de leden komen ook uit alle omringende gemeentes. De ondernemersvereniging biedt haar leden volop mogelijkheden om te netwerken. Iedere maand is er een bijeenkomst waar informatieve onderwerpen worden afgewisseld met netwerken en gezelligheid. Deze netwerksessies zijn laagdrempelig en worden telkens door het merendeel van de leden bezocht. ZZPPS onderscheidt zich echter doordat het meer wil zijn dan een netwerkclub. De vereniging wil kleine ondernemingen een podium bieden, zodat alle leden een gelijkwaardige kans krijgen om zichzelf volwaardig te presenteren. Want voor zzp’ers liggen die mogelijkheden niet altijd voor het oprapen, terwijl het allemaal professionals zijn, ieder op hun eigen vakgebied.

Win-winsituatie

Allereerst krijgen de leden ruimte op de website om zichzelf te profileren. Daarnaast heeft het bestuur de afgelopen maanden in samenwerking met één van de leden een marketingcommunicatieplan ontwikkeld. Dat was in eerste instantie bedoeld om de groeiambitie en de communicatie van de vereniging gestructureerd aan te pakken, maar daaruit rolde ook het plan om samen met de leden een nieuwsbrief uit te geven. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Leden zorgen om de beurt voor interessante content op hun eigen vakgebied, dat door de vereniging wordt verspreid. Daardoor is er een veel groter bereik mogelijk waar zowel de afzonderlijke leden als ZZPPS van kunnen profiteren.

ZZP Plein

Een idee van het allereerste uur is letterlijk het podium van ZZPPS: een laagdrempelige en betaalbare beurs organiseren waar leden zich optimaal kunnen profileren. Want voor kleine ondernemingen zijn de bestaande beurzen in verhouding nogal kostbaar en men valt er vaak onvoldoende op. Zaterdag 7 november is het zover! Dan vindt van 13.00 tot 17.00 uur de allereerste ZZPPS-beurs plaats onder de noemer ZZP Plein. In Restaurant De Haven zullen zo’n 20 tot 30 leden in hun stand laten zien wat zij te bieden hebben. Dankzij de diversiteit van de ondernemingen is daar voor iedereen wat bij dat interessant is. ZZPPS-leden richten zich zowel op de business-to-consumer als op de business-to-business markt. Daarom kunnen zowel particulieren als ondernemers op ZZP Plein ontdekken welke expertise de ZZPPS-leden in huis hebben. Bovendien kan men deelnemen aan rondetafelgesprekken  over een specifiek onderwerp, vragen stellen en van gedachten wisselen met experts op dat gebied. Hou dus de berichtgeving op de website en op Facebook in de gaten. Na afloop is er live muziek en kan men onder het genot van een natje en een droogje even napraten.

Groeiend belang

Wethouder Nieske Ketelaar, die onder meer economische ontwikkeling in haar portefeuille heeft, komt op 7 november ZZP Plein openen. Het bestuur ziet daarin een erkenning van de vereniging ZZPPS en het belang ervan voor zzp’ers en kleine ondernemers. Deze groeiende groep ondernemers maakt immers een belangrijk deel uit van werkend Nederland. ZZPPS zoekt daarom ook heel duidelijk de samenwerking met vergelijkbare initiatieven en het bestuur onderhoudt eveneens contacten met bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Gemeente en Kamer van Koophandel. Zo is ZZPPS bijvoorbeeld op 6 oktober aanwezig geweest bij de Startersavond in de Bibliotheek.

ZZPPS is een bloeiende en groeiende vereniging waar het draait om het zichtbaar zijn van de leden voor collega-ondernemers en potentiële opdrachtgevers. Een vereniging waar de leden met elkaar kunnen klankborden, kennis delen, informatie vinden en hun zakelijke netwerk uitbreiden.

Delen via

Vergelijkbare berichten