Brouwer Advocatuur Bolsward: Jacqueline Brouwer, al 25 jaar een gedreven en doortastende advocaat

Het advocatenkantoor van Jacqueline Brouwer (50) is stevig verankerd in de Bolswarder gemeenschap. Jacqueline karakteriseert zichzelf op haar website als doortastend, gedreven en laagdrempelig. Zij wist al op haar zesde jaar dat zij de advocatuur in wilde en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum als advocaat. Met die ervaring zit het dus wel snor. Brouwer advocatuur ‘doorgezaagd’ in vier vragen.

Hoe ben je in Bolsward verzeild geraakt?

Ik ben geboren in het Antonius Ziekenhuis in Sneek, maar heb Amelander ‘roots’. Ik wist al op mijn zesde jaar dat ik de advocatuur in wilde en ben in Groningen rechten gaan studeren. Daarna ben ik vanaf mijn beëdiging in 1999 met heel veel plezier werkzaam geweest bij een advocatenkantoor in Noord-Holland, waar ik uiteindelijk ook ben toegetreden tot de maatschap. Ik woonde in Bolsward zodat ik vijf tot zes keer per week ‘de Dijk over’ moest. Op zich geen probleem, want de auto is een prima plek om te werken. Maar toen er in 2010 en 2013 kinderen kwamen, groeide de weerstand tegen die dagelijkse autorit over de Afsluitdijk, die vaak gepaard ging met files, zodat het er niet leuker op werd. Op 1 januari 2017 heb ik de stap heb genomen om mijn eigen praktijk te openen in Bolsward. Eerst in een huurpand, een paar jaar later heb ik een prachtig pand gekocht aan het Broereplein, in het historische hart van ‘Hanzestad Bolsward’. En zo is het gekomen.

Is het voor een ‘eenpitter’ moeilijk om alle op jouw site genoemde rechtsgebieden ‘te behappen’?

Mijn specialisaties liggen met name op het gebied van civiel bouwrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht en aansprakelijkheids- en letselschade, voor zowel particulieren als ondernemers. Daarnaast staat er een aantal rechtsgebieden op mijn site waarin ik weliswaar niet ben gespecialiseerd, maar door mijn brede ervaring en de overlap met andere rechtsgebieden doorgaans goed van de hoed en de rand weet. Desgewenst kan ik in gecompliceerde kwesties doorverwijzen naar een collega van mijn voormalige kantoor in Noord-Holland, die is gepokt en gemazeld in dat specifieke onderdeel. Dat is een vangnet waar ik in voorkomende gevallen gebruik van maak.

Waarom naar Jacqueline Brouwer?

De grote kracht van mijn ‘eenmans-praktijk’ ligt hem in de korte lijnen, goede bereikbaarheid en mijn heldere laagdrempelige communicatie. Ik ben niet ‘Mevrouw de Advocaat’, maar Jacqueline Brouwer, Bolswarder onder de Bolswarders. Ik heb weliswaar niet met iedereen geknikkerd, maar ken en herken veel mensen door de vele bestuurlijke activiteiten buiten mijn praktijk om en sponsoring van veel Bolswarder evenementen.

Ik krijg vaak van mijn cliënten terug: ‘Ik hoef geen zes doorkiesprogramma’s door als ik jou aan de lijn wil hebben’. Dat is het prettige van een kleiner kantoor met als voordeel mijn vangnet, waardoor mijn klanten kunnen rekenen op een breed en deskundig juridisch advies. Kortom, ik sta midden in de Bolswarder gemeenschap en merk dat veel inwoners van Bolsward en omgeving dat prettig vinden en ook trouwens mijn Amelander klanten.

Kijkend in je ‘kristallen bol’; waar staat Brouwer Advocatuur over vijf jaar?

Mijn rechterhand is sinds een paar jaar mijn assistente, Renee Evers, die onder meer de administratie van het kantoor voert en binnenkort haar rechtenstudie afrondt. Het zou erg leuk zijn als ze kan doorgroeien binnen het kantoor, want met twee advocaten kunnen we onze praktijk wellicht verbreden. Mijn hart ligt bij Bolsward én Ameland, waar ik inmiddels een redelijk groot klantenbestand heb. Mijn droom is dan ook om mij uiteindelijk op Ameland te vestigen, wanneer ik het gevoel heb dat ik het wat rustiger aan kan en wil doen. Maar vooralsnog sta ik met beide benen zowel privé als zakelijk midden in de Bolswarder gemeenschap en hoop ik dat nog jaren met veel plezier te mogen doen.

Vergelijkbare berichten