Brouwer Advocatuur legt stevige basis in Bolsward

Al ruim vijf jaar heeft Jacqueline Brouwer haar advocatenpraktijk in het centrum van Bolsward. Ondernemers en particulieren kunnen bij haar terecht voor zaken op het gebied van onder meer ondernemings-, vastgoed- en bouwrecht, maar ook aansprakelijkheids- en letselschaderecht. Jacqueline staat haar klanten bij op een gedreven en betrokken manier en haar kantoor is laagdrempelig. ‘’Ik ben geen ‘mevrouw de advocaat’.”

“Sinds de start hier in Bolsward in 2017 is mijn advocatenpraktijk meer en meer gegroeid. Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht, civiel onroerend goedrecht en aansprakelijkheids- en letselschaderecht”, vertelt Jacqueline Brouwer. “Als je weet waar je hart ligt, wat je leuk vindt, ga je daarmee verder en bouw je die kennis uit. Als meisje van zes wist ik al dat ik rechten wilde studeren. Ik had een groot rechtvaardigheidsgevoel en zette mij op jonge leeftijd al in voor anderen. De studie rechten sloot helemaal aan bij mijn verwachtingen en vervolgens ben ik de advocatuur ingegaan.” In de afgelopen jaren breidde Jacqueline haar netwerk flink uit. “Dat deed ik bijvoorbeeld door bestuursfuncties te vervullen bij Platform Bolsward, de ondernemersvereniging en voetbalvereniging BlauwRood ‘20”, legt ze uit. “Ook ben ik betrokken bij de scholen waarop mijn kinderen zitten en de verenigingen waarvan zij lid zijn. Ik sponsor al jaren diverse activiteiten in Bolsward, zoals het Heamiel festival. In de laatste editie van dit festival heb ik de Heamiellunch gesponsord, dit is het oudste evenement van de Heamiel. Samen met mijn gezin heb ik dat evenement, vol trots, bijgewoond. Ik heb het gevoel dat ik een bijdrage lever aan de Bolswarder samenleving en daar zowel zakelijk als privé middenin sta.”

Kennis en kunde

Jacqueline trekt naast de regio Bolsward en omgeving ook klanten vanuit Noord-Holland, waar zij eerst een praktijk had. “Dat is heel fijn om te zien”, zegt ze enthousiast, “dat mensen me weten te vinden. Ik schrijf columns voor Ondernemend Friesland en ook via het juridisch loket komen er klanten bij me, bijvoorbeeld op het gebied van letselschade. Ik vind het belangrijk dat ik me bij mijn leest houd, ik ga niet freewheelen op rechtsgebieden die mij niet eigen zijn. Dan verwijs ik cliënten altijd door naar een collega advocaat die deskundig is op dat gebied. Ik hecht er veel waarde aan dat ik mijn kennis en kunde goed op orde heb. Inmiddels heb ik ook met veel ondernemers een vaste band. Dat geeft mij het gevoel van zekerheid, dat het fundament van mijn praktijk stevig is en we elkaar over en weer trouw blijven. Mijn motto: is ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, dat waarderen klanten. Ik luister naar ze, denk mee en kijk ook goed naar de haalbaarheid van hun zaak. Procederen om het procederen is niet mijn manier van werken.”

Praktijk uitbreiden

Sinds enige tijd is Renee Evers de rechterhand van Jacqueline. Ze voert de administratie van het kantoor en rondt binnenkort haar rechtenstudie af. Jacqueline: “De samenwerking met Renee is heel goed. Het zou erg leuk zijn als ze kan doorgroeien binnen het kantoor, want met twee advocaten kunnen we onze praktijk wellicht verbreden. Daarnaast blijf ik sparren met collega’s en andere inspirators en hoop ik nog lang dit prachtige vak te kunnen uitoefenen.”

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden