CIV Water bestaat tien jaar

Eind maart vierde het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Water (CIV Water), dat is gevestigd op WaterCampus Leeuwarden, het tienjarig bestaan. Dat gebeurde onder andere aan de hand van discussie, een speech van Amin Asad (hij doceert recht in zowel het mbo als hbo en werd in 2021 mbo-docent van het jaar) én met de onthulling van een nieuw logo en een nieuwe website.

Voor wie het nog niet wist: CIV Water is geen school, maar intermediair tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Beide werelden hebben een eigen focus. CIV Water trekt die werelden naar elkaar toe. Waarbij CIV Water dus met name de wereld van water(technologie) voor de mbo-student ontsluit. “Als je dat goed kunt organiseren, stroomt de kennis over en weer en breng je de studenten en professionals in ontwikkeling”, zei Pieter Hoekstra eerder in een interview.

Er kan teruggekeken worden op bijzondere gebeurtenissen. Zo heeft de samenwerking met alle partners op WaterCampus Leeuwarden (onderwijs, wetenschap, overheid en bedrijfsleven) ervoor gezorgd dat de EU CIV Water als voorbeeldig beschouwde. Om de komende jaren op deze wijze in Europa het zogenaamde Vocational Excellence te realiseren (lees: uitmuntend mbo-onderwijs) is 400 miljoen beschikbaar gesteld, waarvan CIV Water een deel voor zijn rekening neemt met het internationale project PoVE Water.

De nieuwe website van het CIV is tot stand gekomen door samenwerking met Digital Agency Junction en marketingbureau Wettermerk.

Vergelijkbare berichten