Contoer: de nieuwe naam voor Tekenplein

Bouwkundig ingenieursbureau Tekenplein uit Leeuwarden gaat verder onder de naam: Contoer. Het tekenbureau groeide in tien jaar uit tot een meedenkende partner voor aannemers, architecten, gemeenten en woningcorporaties. De nieuwe naam straalt meer eigenheid uit en maakt duidelijk dat Contour meer levert dan tekeningen.

Contoer heeft stevige roots in het maatschappelijk vastgoed. Karel Toering begon zo’n tien jaar geleden met het in kaart brengen van verhuurplattegronden voor woningcorporaties. Al snel volgenden andere projecten en nu draaien de zeven tekenaars hun handen niet om voor BIM 3D modelleerwerk, meetrapportages, het digitaal in beeld brengen van eeuwenoud erfgoed of het maken van gedetailleerde werktekeningen.

Nieuwe fase

De nieuwe naam past bij een nieuwe fase. Contoer is meer dan een tekenbureau.

“Onze klanten zijn blij met de snelle, korte lijnen en waarderen het sparren met ons”, vertelt Karel Toering. “We leveren niet alleen de tekeningen, maar bijvoorbeeld ook de materiaalstaten en de werkvolgorde. Op die manier kun je per project goed inkopen en een strakke planning hanteren. Dé manier om faalkosten in je bouwproject te beperken.”

Langdurig partnerschap

“We krijgen vaak van klanten terug dat ons tekenwerk van hoog niveau is. Dat kan ook alleen maar als je goed met elkaar samenwerkt en regelmatig overlegt. We gaan voor langdurig partnerschap en denken mee over technische oplossingen. Dat werkt fijn en geeft duidelijkheid, daar houden we van”, legt Karel uit.

Eigenzinnige naam

De nieuwe naam verwijst naar het in beeld brengen van een bouwkundige visie of idee: het schetsen van de contouren. Alleen dan met een eigenzinnige ‘e’ in plaats van een ‘u’. De ‘e’ verwijst naar de achternaam van oprichter Karel Toering.

Jaren vooruit

“Met deze nieuwe naam en frisse huisstijl kunnen we weer jaren vooruit. Aan de dienstverlening verandert uiteraard niets”, benadrukt Karel. “We blijven op-en-top tekenwerk leveren op een prettige, menselijke manier.”

Vergelijkbare berichten