De multifunctionele minihijskraan is het paradepaardje van Arend de Boer

De inmiddels 39-jarige Arend de Boer richtte in 2021 zijn onderneming Ammadan op. In coronatijd, dus met recht een sprong in het diepe te noemen. Twee jaar later hangt de vlag er in Opeinde uitstekend bij. Met de zogeheten C6e compactkraan kan De Boer vrijwel overal komen, waarbij hij merkt dat zijn dienstverlening ook goed past binnen diverse verduurzamingvraagstukken.  

Arend De Boer heeft zijn bedrijf aan huis. Samen met zijn vrouw Anneke en drie kinderen is hij woonachtig in Opeinde. Ondanks dat zijn vrouw in de zorg werkt is ze betrokken bij Ammadan, onder meer als klankbord en in de boekhouding. Zelf deed De Boer relevante ervaring op bij Defensie en in het montagebedrijf van zijn vader. De Boer: “Ik was 17 toen ik bij Defensie ging. Daar heb ik mijn rijbewijzen gehaald en ben ik vijf jaar vrachtwagenchauffeur geweest in verschillende takken. Ik heb erna de switch naar de bouw gemaakt. In mijn vaders onderneming ben ik opgeleid tot meewerkend voorman.” Met een rugzak vol ervaring in de logistiek en bouw, denkt hij na over een nieuwe stap in zijn loopbaan. In de bouwsector werkte hij al met diverse kranen en hoogwerkers. Hij schaft een elektrische C6e compactkraan aan en gaat ermee de weg op.

Breed inzetbare kraan

“De C6e is te zien als een kraan uit het middensegment. Niet te groot, niet te klein. Voor mij was het de beste optie om mee te starten. Hij is stabiel, behendig en compact. Ik kan ermee door nauwe steegjes rijden en in veel gevallen in de achtertuin komen. De kraan past door elke deur, heeft een reikwijdte van veertien tot zestien meter en tilt zelfs dan nog tot rond de 400 kilo. Dit maakt dat elke branche en markt geschikt is om de kraan in te zetten en wij de materialen van de opdrachtgever op de gewenste plek krijgen”, aldus de Boer over de voordelen van de hijskraan. Onder meer door het benaderen van potentiële klanten, social media, een goede website en dito mond-op-mondreclame zit De Boer niet stil. In de meeste gevallen werkt hij alleen, al voorkomt hij nee-zeggen door bij grotere projecten of klussen samen te werken met collega’s uit de branche. Ongeveer tachtig procent van zijn tijd is hij kwijt aan glaszetten. Toch merkt hij dat er een verschuiving komt in zijn werkzaamheden.

Dienstverlening uitbreiden

Naast de dagelijkse werkzaamheden krijgt De Boer steeds meer vraag naar het inzetten van zijn kraan bij klussen op het gebied van het verduurzamen van panden en woningen. “Ik werk daarin samen met installatie- en bouwbedrijven, onder meer bij het plaatsen van zonnepanelen, boilers, warmtepompen, airco’s en HSB wanden. Dat is helemaal van nu en voor mij een mooie kans om in te springen. Die ontwikkeling maakt ook dat ik richting de toekomst mijn dienstverlening wil uitbreiden met andere eigen kranen en materie, aangevuld met een eigen bedrijfsruimte. Hoe meer klanten ik van dienst kan zijn, hoe beter. Maar als startende ondernemer ben ik ontzettend blij met hoe Ammadan ervoor staat. Het werken met een compactkraan is iets wat klanten simpelweg moeten ervaren. Zodra ze zien hoe snel, goed en veilig het werkt, gaan ze overstag.”

www.ammadan.nl

Vergelijkbare berichten