De verschillende redenen om als ondernemer in Friesland te investeren in je mensen

In Friesland is de ondernemerswereld echt bruisend en dat komt ook door de welbekende Friese mentaliteit. Genieten van het leven, maar tegelijkertijd moet er ook hard gewerkt worden voor de centen. 

Als ondernemer in Friesland wil je natuurlijk zelf goed rond komen, maar tegelijkertijd heb je ongetwijfeld ook groeiambities. Als je medewerkers in dienst hebt, dan moet je niet onderschatten hoe belangrijk het is om in ze te investeren. In dit artikel leggen we je graag uit waarom dit zo noodzakelijk is. 

Extra kennis is gunstig voor je bedrijf en voor de medewerker 

In de eerste plaats is het relevant om te investeren in je medewerkers, omdat het een win-winsituatie is. Je wordt er als ondernemer niet alleen zelf beter van, maar tegelijkertijd vinden je medewerkers het ook leuk om zich te ontwikkelen. 

Om die reden is het bijvoorbeeld verstandig om ze trainingen binnen de ICT aan te bieden. Daar is immers extra kennis nodig, vanwege de snelle ontwikkelingen van systemen en door AI. Op de website icttrainingen.nl kun je verschillende trainingen volgen. 

Het is beter voor de algehele klanttevredenheid 

Als ondernemer staat klanttevredenheid natuurlijk hoog in het vaandel. Hoe tevredener klanten zijn, hoe soepeler alles binnen de onderneming verloopt. Je krijgt dan minder snel te maken met klachten en daardoor heeft je klantenservice meer tijd over voor andere zaken. Als je investeert in je medewerkers, dan kun je wel nagaan dat ze beter werk afleveren.

Dan gaat het overigens niet alleen om de juiste competenties voor de functie hebben, maar tegelijkertijd ook om algemene tevredenheid. Een blijmoedige medewerker die dagelijks met plezier naar zijn werk gaat, zal met passie ook beter werk afleveren en dat leidt dus tot meer klanttevredenheid, minder klachten en uiteindelijk een hogere omzet. 

De medewerkers zijn sneller geneigd om bij jouw organisatie te blijven

Deze alinea heeft een klein beetje betrekking op de vorige alinea. Wanneer je medewerkers goed presteren en je laat zien dat je ze waardevol vindt, dan zullen ze sneller geneigd zijn om bij jouw organisatie te blijven. Dan gaat het ze niet zozeer om het salaris, maar er bestaat ook zoiets als loyaliteit. Zeker met de krapte op de arbeidsmarkt is het relevant om je medewerkers tevreden te houden, want capabele mensen vinden snel op andere plaatsen werk. 

De concurrentie ben je voor 

Capabele medewerkers zijn leergierig en ook creatiever. Ze weten dus ook nieuwe dingen te bedenken, waardoor je de concurrentie voor bent en dat is in deze harde ondernemerswereld wel relevant. 

Conclusie

In dit artikel is duidelijk geworden dat je als ondernemer niet moet onderschatten hoe belangrijk je werknemers zijn. Hopelijk ben je na het lezen dan ook gemotiveerd om veel in je personeel te investeren en zo je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. 

Vergelijkbare berichten