De week van Shinta de Haan (ERA Notarissen)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Shinta de Haan, notaris bij ERA Notarissen. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Onze visie is een persoonlijke benadering bij een formele aangelegenheid. Wij vinden het belangrijk dat mensen op hun gemak hun verhaal kunnen doen. Als dat betekent dat men liever heeft dat een gesprek thuis of op het bedrijf plaatsvindt, komen wij graag op bezoek. Of het nu gaat om privézaken of zakelijke beslommeringen, wij zorgen voor de juridische vertaling van wensen en denken graag mee. Voor ondernemers willen wij graag een sparringpartner zijn voor juridische zaken, zoals een accountant voor de financiële en fiscale zaken meedenkt.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

De diversiteit en de verhalen van mensen. Op ons kantoor komen mensen langs van allerlei pluimage: oud, jong, rijk en arm, ondernemers en mensen in loondienst. Ieder mens heeft een eigen verhaal en dat verhaal maakt dat iemand wil regelen wat hij of zij wil regelen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn (notariële) zaken moet kunnen regelen.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Hier op de Verlengde Schrans in Leeuwarden, met Madleen Kulhan en een kantoor dat staat als een huis. Het kantoor houdt zich tot op heden vooral bezig met de familiepraktijk en het onroerend goed. Ik zou dat graag zodanig uitbreiden dat we over 5 jaar ook een gedegen (advies)praktijk hebben voor ondernemers op het gebied van ondernemingsrecht en estate planning.  

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Een bedrijfsbezoek ter uitbreiding van het netwerk. Het is altijd leuk en leerzaam om te zien hoe iemand zijn bedrijf heeft opgestart en uitgebouwd tot waar ze nu staan.

En waarom?

Dit is ook nog een bedrijf waar ik persoonlijk veel affiniteit mee heb, dus daar verheug ik me op.


Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Ik vind het fijn om met iemand te sparren die buiten het vakgebied staat maar wel verstand heeft van ondernemen. Dus zoek iemand met en tegen wie je vrijuit kunt praten over jouw bedrijf en alles wat je bezighoudt.

Vergelijkbare berichten