Delen Private Bank en Groenstate Vermogensbeheer bundelen krachten

Delen Private Bank heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van Groenstate over de overname van 100 procent van de aandelen van de vermogensbeheerder. Met deze overname geeft Delen Private Bank verdere invulling aan haar ambitie om als toonaangevende speler in de Nederlandse private banking markt te opereren, met een lokale aanwezigheid. Delen betrad in 2016 de Nederlandse markt met de overname van Oyens & Van Eeghen. In 2019 volgde de aansluiting van Nobel Vermogensbeheer. Met de overname van Groenstate realiseert de van oorsprong Belgische bank haar derde overname in zeven jaar.

Frederik Kalff, Nederlands directielid van Delen Private Bank: “Overnames, organische groei en de beurzen hebben ervoor gezorgd dat het in Nederland beheerde vermogen in een paar jaar tijd met 150% is toegenomen tot boven één miljard euro nu. De overname zorgt voor een verdere aanwas van circa 20%. Bovendien vergroten we met Groenstate ons bereik in een regio waar we nog niet aanwezig zijn. Deze stap – waarbij mijn collega directielid Bart Tishauser instrumenteel is geweest – bevestigt dat Nederland een markt is met aantrekkelijk overnamepotentieel. Wij blijven daarnaast onverminderd op zoek naar commercieel sterke collega’s.”

Groenstate realiseert optimalisatie van dienstverlening en toekomstbestendige bedrijfsvoering

Het team van Groenstate gaat onder de vlag van Delen Private Bank opereren. Klanten behouden hetzelfde aanspreekpunt en krijgen, naast vermogensbeheer, toegang tot nieuwe dienstverlening. Voor Groenstate betekent de overname dat ze slagvaardiger op kan treden op het vlak van – bijvoorbeeld – commercie, digitale oplossingen, organisatorische processen en wet- en regelgeving.

Erno Franke, directeur-bestuurder bij Groenstate: “De overname is in het belang van onze klanten. Ze gaan profiteren van Delens digitale vooruitstrevendheid en krijgen toegang tot bijvoorbeeld de mobiele app en Delen Family Services; een innovatieve tool om gemakkelijk zicht te krijgen op het gehele vermogen. Daarnaast kunnen zij een beroep doen op waardevolle expertise op het gebied van financiële en estate planning.”

Vergelijkbare berichten