Dirk Corporaal ontvangt onderscheiding van internationaal luchtsportbond

Dirk Corporaal is sinds 1987 zweefvlieger en sinds 1995 instructeur. Voor zijn pensioen werkte hij als docent geschiedenis en nog steeds zet hij zich in voor het toegankelijk maken van lesmateriaal voor leerlingen.

Het was 1995 toen de eerste druk van het door Dirk Corporaal geschreven opleidingsboek voor zweefvliegers verscheen. Sinds deze dag is hij continu bezig de zweefvliegopleiding te verbeteren en de theorie zo toegankelijk als mogelijk over te brengen. Daarnaast zorgt hij dat zijn werk EASA (Europese regelgeving) conform is. Inmiddels is de 5de druk van het boek “Elementaire Vliegopleiding” verschenen en is deze niet alleen in het Nederlands maar zelfs in 3 andere talen gepubliceerd waaronder in het Duits en Engels.

E-learning omgeving

Naast het verzamelen en eenvoudig uitleggen van de theorie het boek en op de website zweefvliegopleiding.nl heeft hij in de afgelopen jaren ook een e-learning omgeving samengesteld waardoor leerlingen gemakkelijk de theorie online kunnen bestuderen.

Fai Pirat Gehriger Diploma 2023

Voor deze langjarige verdiensten voor de internationale luchtsporten heeft Dirk Corporaal begin maart de FAI Pirat Gehriger Diploma 2023 ontvangen. Het Pirat Gehriger Diploma is ingesteld ter nagedachtenis aan de eerste President van de International Gliding Commission (IGC) die een onderdeel is van de FAI – Fédération Aéronautique Internationale, de wereldbond van alle luchtsporten. Corporaal werd voorgedragen door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, de KNVvL. Toegekend werd de onderscheiding tijdens de jaarlijkse IGC vergadering begin maart in Kopenhagen.

De leden van de van de Friese Aero Club zijn immens trots Dirk Corporaal als lid, instructeur, technicus en vriend in de zweefvlieg gemeenschap te hebben.

Vergelijkbare berichten