DVC start met testen van revolutionair hennep doek om microvezels in de natuur te voorkomen

DVC, dé expert op het gebied van duurzame vlaggen en banners, zet wederom een grote stap op het gebied van milieuvriendelijkheid. Met trots kondigen wij aan dat we zijn begonnen met het testen van hennep doek, waarmee we ervoor zorgen dat er geen microvezels in de natuur terechtkomen. Geen zwaaiend plastic meer, maar een harmonieuze samenwerking met de natuur. DVC streeft ernaar om het hennep doek tot de industriestandaard te maken.

Op woensdag 27 maart om 10.00 uur neemt DVC de eerste hennep doeken in productie, als vervolg op onze eerdere ontwikkelingen met doeken van gerecycled plastic zoals rPET en Seaqual. Deze nieuwe stap is voortgekomen uit onze continue drive om de CO2-uitstoot te verminderen en ervoor te zorgen dat onze vlaggen geen microvezels achterlaten.

regeneratieve landbouw

De hennep die we gebruiken wordt gekweekt via regeneratieve landbouw in het noorden van India. In velden aldaar gedijt de hennep uitstekend, waardoor de biodiversiteit behouden blijft en de grond wordt verrijkt zonder dat er grondbewerking nodig is. Bij de teelt zijn geen pesticiden of extra water nodig. ‘Het ritme van de natuur voedt de structuur van onze vlaggen, zonder schadelijke toevoegingen,’ aldus Henny Atsma, woordvoerder van DVC.

In samenwerking met onze partners in doek werken we aan alternatieven voor polyester en katoen. Hennep lijkt hierin een groen alternatief te zijn. Door de minimale waterbehoefte, snelle groeisnelheid en het vermogen om de bodem te verjongen, onderscheidt hennep zich als de kampioen voor een duurzame vlag. Daarnaast creëren we met deze keuze werkgelegenheid voor de lokale bevolking, verbeteren we de landbouwgrond en betalen we een eerlijke prijs.

Met het gebruik van hennep doek, zorgen we ervoor dat er geen petroleum, polyester of microplastics meer in de natuur belanden. Inmiddels is het proces van verbouwen van hennep tot het verwerken van de grondstof tot garen en daarna weven tot bruikbaar doek realiseerbaar.

De volgende stap

Komende woensdag de primeur en volgende stap. Het bedrukken van het doek en het verwerken van het doek tot een vlag of een andere (indoor) toepassing zoals peesdoek voor textiel frames. Wat het zo uniek maakt is dat DVC de enige producent is in Nederland waarbij gebruik wordt gemaakt van de zeefdruk techniek, een pure ambacht en het digitaal printen.

De resultaten van het bedrukken van de duurzame vlag met boodschap zijn meteen zichtbaar. Inmiddels zijn er al goede ervaringen als het gaat om doeken van hennep geblend met katoen. Echter weten we nog niet de levensduur resultaten van puur Hennep laat Henny Atsma, woordvoerder van DVC weten.

Om de gebruikers van visuele communicatie oplossingen in beweging te brengen willen we graag een oproep doen. Wil je samen met ons voorloper zijn en een duurzame beweging op gang te brengen. Vlag dan duurzaam met ons mee en meld je aan voor de test. We bedrukken dan jouw logo op doek gemaakt uit de natuur en jij deelt met ons de resultaten. Aanmelden kan via onze socials. We zoeken 50 testers.

Delen via

Vergelijkbare berichten