Flynth stimuleert ondernemers om het maximale uit hun ondernemerschap te halen

Flynth is in Nederland het grootste advies- en accountantskantoor voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Met locaties in Leeuwarden, Drachten, Dokkum, Franeker en sinds kort ook aan het Martiniplein 11 te Sneek, is de organisatie sterk vertegenwoordigd in Friesland. Collega’s Folkert de Haan en Anne Luijten vertellen over de kracht van Flynth, gedragen door ondernemerschap, goed werkgeverschap, diversiteit & inclusie en sturen op cijfers.

Folkert de Haan (38) heeft ruim 20 jaar werkervaring binnen de accountancy en is inmiddels ruim drie jaar werkzaam bij Flynth. Anne Luijten (37) loopt met negen dienstjaren al wat langer mee binnen de organisatie. Toen Flynth in april 2022 de overname van Accon avm afrondde, was het bedrijf in een klap de grootste accountant en adviseur binnen het mkb. Folkert en Anne werken beide vanaf de nieuwe locatie in Sneek, centraal gelegen aan het Martiniplein. In september volgt nog de officiële opening. “Anne en ik houden ons met name met de mkb-tak bezig”, begint Folkert, “waar ik als accountant en adviseur mijn eigen klantenportefeuille heb. Eén van onze doelen is om verder te groeien binnen het mkb. We werken hard aan onze zichtbaarheid.” Anne: “Ik ben in 2014 bij Flynth gestart als assistent accountant en heb daarna de stap gemaakt naar accountmanager. Inmiddels ben ik accountant in opleiding. Ik wilde graag stappen maken binnen Flynth. Je krijgt hier echt de kans en middelen om door te groeien. ‘Werkmakerschap’ is een kernwaarde van ons, dat betekent dat initiatieven worden gewaardeerd en je de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen.”

Sturen op cijfers

Flynth kent vijf locaties in de provincie Friesland en heeft een sterke positie en dito spreiding in het noorden, zowel in Zuidwest- als in Noordoost-Friesland. De organisatie heeft landelijk, maar ook in Friesland, een goede verdeling tussen mannen en vrouwen in het management. Flynth investeert de winsten in het opleiden van medewerkers en het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Flynth stimuleert daarmee dagelijks ondernemers om het beste uit zichzelf te halen. Folkert en Anne gaan dieper in op waar ze zoal goed in zijn. “We zijn een verlengstuk voor de klant”, gaat Anne verder, “waarbij we niet alleen naar een lopend vraagstuk kijken, maar de ondernemers willen leren kennen en daarbij naar de toekomst kijken. Waar staat iemand nu? Waar wil je over drie tot vijf jaar staan? Daarin denken en adviseren wij mee. In Sneek werken we met een team van 85 mensen. We hebben veel expertise in huis en kunnen zo elke klant – klein of groot – optimaal bedienen.” Folkert aanvullend: “In het noorden hebben we een groot aantal melkveebedrijven en binnen de retail bijvoorbeeld supermarkten als klant. Die maken gebruik van een op maat gemaakt dashboard, zodat we kunnen sturen op cijfers. We blinken uit in agro- en mkb-kennis, gedragen door bedrijfsadviseurs en bedrijfskundigen die binnen beide sectoren het verschil kunnen maken voor onze opdrachtgevers.”

Samenwerkingen en klantbijeenkomsten

Flynth vindt het organiseren van klantbijeenkomsten belangrijk. Recent kwamen meer dan honderd opdrachtgevers bijeen. Folkert: “Dit doen we specifiek voor onze agro- en mkb-klanten, waarbij we tijdens zo’n bijeenkomst relevante onderwerpen bespreken. Zo houden we het kennisniveau hoog, verenigen we netwerken en bieden we onze klanten iets extra’s.” Ook zijn er diverse samenwerkingen met hogescholen en opleidingsinstituten. “Die contacten vinden we ontzettend belangrijk. Enerzijds qua zichtbaarheid en lokale betrokkenheid, maar tevens om scholieren en studenten warm te maken voor een leuke baan bij ons of elders in de financiële wereld. We zorgen voor persoonlijke begeleiding van studenten en stagiaires, maar bespreken tevens casussen, geven gastcolleges en verzorgen sollicitatietrainingen”, aldus Anne.

Anne: “De deur staat voor iedereen open om kennis te maken met de adviseurs en accountants van Flynth.” Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ga naar werkenbijflynth.nl en wie weet werk je straks samen met Folkert en Anne. Bedrijven zijn uiteraard ook welkom om contact op te nemen, de adviseurs en accountants van Flynth vertellen graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact via info@flynth.nl of kijk op www.flynth.nl!

Vergelijkbare berichten