FNV: Vrijdag stakingsactie buschauffeurs bij Arriva Heerenveen

Vrijdag 10 februari verzamelen stakende buschauffeurs zich bij het hoofdkantoor van Arriva in Heerenveen. Ze willen tijdens de actie bij hun werkgever benadrukken dat het water ze aan de lippen staat. Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘De chauffeurs snappen er niks van dat hun werkgever zich blijkbaar niet druk maakt over de problemen rond werkdruk en inkomen. Ze willen met z’n allen laten zien dat ze niet gepiepeld willen worden.’

De buschauffeurs staken sinds maandag in heel het land voor vijf dagen. Ze strijden al lange tijd voor een goede cao die de gestegen prijzen in de winkels compenseert en zorgt voor minder werkdruk. In het streekvervoer is door de hoge werkdruk het ziekteverzuim inmiddels opgelopen tot twintig procent. Grote oorzaken daarvan zijn de veel te krappe rijtijden als gevolg van constant bezuinigingen. Samen met de toch al krappe arbeidsmarkt, zorgt dat voor uitvallende bussen en nog hogere werkdruk.

Twee cao’s

In het streekvervoer zijn twee cao’s, de cao Streekvervoer met zo’n 13.000 medewerkers en de cao Multimodaal, met zo’n 1300 medewerkers.

Vergelijkbare berichten