Freonen-medewerker van de maand mei 2023: Jente Hoekstra (Team Horsthuis)

Jente Hoekstra, fotografe en productiemedewerker bij Freon Team Horsthuis, is de Freonen-medewerker van de Maand mei 2023. “Heel leuk”, reageert Jente, die bij Team Horsthuis het duurzaamheidsvirus te pakken heeft gekregen. “Jente is met haar 21 jaar onze jongste werkneemster”, vertelt Team Horsthuis-eigenaar Jeroen Horsthuis. “Het is heel motiverend als jonge mensen met duurzaamheid bezig zijn. Ze is een goed voorbeeld voor de mensen om haar heen.”

Sinds haar stage en daaropvolgende baan bij Team Horsthuis is Jente erg begaan met duurzaamheid. “Ik probeer zoveel mogelijk spullen tweedehands te kopen en maak daarbij veel gebruik van kringloopwinkels en Marktplaats”, zo zegt ze. “Verder heb ik zonnepanelen op mijn woning, rij ik elektrisch via werk en probeer ik 2 tot 3 keer per week geen vlees te eten. Op deze wijze draag ik mijn steentje bij aan duurzaamheid.”

Energiepositief

Duurzaamheid is bij Team Horsthuis de normaalste zaak van de wereld.“Wij zijn al drie jaar gecertificeerd energiepositief”, legt Jeroen uit. “Ook beschikken we over drie Nissan Leafs en twee Tesla’s, zodat elke werknemer fossielvrij naar zijn werkbestemming kan rijden. Onze werknemers kiezen een van de auto’s, afhankelijk van de afstand die ze op een dag moeten afleggen. Het zijn in feite dus elektrische deelauto’s, die bovendien worden opgeladen met groene stroom, afkomstig vanuit onze 150 zonnepanelen, uit Tesla-chargers.”

“Ik wil uiteindelijk circulair worden met het bedrijf”, vervolgt Jeroen. “We hebben al een eigen moestuin en kas en verdiepen ons nu in een apparaat dat het gebruikte plastic kan shredderen. Daar kunnen we in de toekomst bijvoorbeeld kopjes van maken om koffie uit te serveren.” Ook op het gebied van klanten kijkt Jeroen door een groene lens. Zo hoopt hij over 10 jaar enkel nog duurzame klanten in zijn portefeuille te hebben. “De ontwikkelingen kunnen mij niet snel genoeg gaan.”

Freonen-medewerker van de maand

Tot slot gaat Jente, die sinds januari 2021 actief is bij Team Horsthuis, nog kort in op haar werkzaamheden. Het eerste halfjaar als stagiaire, daarna als werknemer. “Hoe langer ik hier werk, hoe meer ik leer. Naast mijn fotografieklussen, bedien ik ook de tweede camera. Normaal gesproken sta ik liever achter dan voor de camera, maar voor de trofee van Freonen-medewerker van de maand mei maak ik deze keer graag een uitzondering!”

Vergelijkbare berichten