Ga met je personeel naar buiten in de herfst

De herfst is begonnen en dat betekent kortere dagen, langere dagen en frisser weer. Sommige mensen vinden dit jammer, want de zomer is bij veel favoriet. Andere mensen vinden de frisse lucht erg fijn en zij genieten van de herfst. Ga jij weleens naar buiten in de pauze op het werk? Er zijn veel gezondheidsvoordelen die een rondje lopen en frisse lucht met zich meebrengen. Na het lezen van deze blog ga jij elke dag een rondje lopen in de pauze.

Draagt bij aan de fysieke gezondheid

Zittend werk kan leiden tot bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder diabetes en rugpijn. Het is daarom belangrijk om af en toe op te staan en te bewegen. Hierbij wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en dit helpt om deze problemen te voorkomen. Ook versterkt het de spieren en helpt het bij het behouden van een gezond gewicht.

Mentaal welzijn bevorderen

Een wandeling in de buitenlucht kan het mentale welzijn ook bevorderen. Het helpt om stress te verminderen en de geest te ontspannen. Een natuurlijke omgeving verbetert de stemming en vergroot het gevoel van welzijn. Dus ook al regent het, pak je rains regenjas sale of lange regenjas dames en ga de buitenlucht in!

Verhoogt de creativiteit en productiviteit 

Een wandeling in de buitenlucht tussen de werkzaamheden door verhoogt de creativiteit en productiviteit. Je genereert nieuwe ideeën doordat het afwisseling brengt in de dagelijkse routine. Dit leidt tot een frisse blik op problemen en uitdagingen. Het gebeurt vaak dat mensen tijdens een wandeling op ideeën komen waar ze eerst niet op konden komen.

Verbeterd de concentratie

Een korte wandeling in de frisse lucht helpt je om de concentratie te verbeteren. Als je een lange tijd in de focus bezig bent, kan dit zorgen voor vermoeidheid en concentratieverlies. Een wandeling onderbreekt dit en als je terugkomt ben je beter in staat om je te concentreren.

Sociale aspect

Een wandeling kan ook dienen als gezellig, sociaal moment tussen jou en jouw collega. Tijdens een wandeling heb je tijd om te praten met elkaar. Soms gaat het over het werk, maar het kan ook rust geven om eens over de privé levens te praten met elkaar. Zo bouw je een goede band op met je collega’s.

Lichamelijke gezondheid

Je verbetert de lichamelijke gezondheid als je dagelijks een wandeling maakt tijdens het werk. Het geldt als lichaamsbeweging en dat is essentieel om een goede gezondheid te behouden en om ziektes te voorkomen. Een wandeling dagelijks kan ervoor zorgen dat je voldoet aan je bewegingsbehoefte.

Een wandeling in de pauze van het werk zorgt voor heel veel dingen. Je komt toe aan wat lichaamsbeweging, het is mentaal goed en je hebt na de wandeling een betere concentratie. Door een wandeling krijg je ook een betere werk-privébalans. Als je een wandeling buiten doet ben je even weg van het werk en laad je rustig weer op. Er zijn heel veel redenen om een wandeling te maken tussen de middag, dus doe dit vooral. Vaak vinden de werkgevers het ook prima. Alles voor de gezondheid van hun personeel.

Delen via

Vergelijkbare berichten