Gerda van der Singel bouwt vernieuwend verder met Miedema

Edy Wester, sinds veertien jaar algemeen directeur van dit familiebedrijf, draagt het stokje met ingang van 1 januari 2021 over aan de jonge garde. Gerda van der Singel, ondanks haar 33 lentes al 13 jaar nauw betrokken bij de ontwikkelingen bij Miedema als achtereenvolgens, stagiaire, logistiek manager, financieel manager en sinds 2016 adjunct-directeur, wordt met ingang van de eerste dag van 2021 de nieuwe algemeen directeur. Edy Wester blijft als commercieel directeur nog een aantal jaren haar rechterhand.

Focus verschuiven

De nieuwe directeur van Miedema, Gerda van de Singel, heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd en is na het volbrengen van haar afstudeeropdracht in 2007 bij het Leeuwarder familiebedrijf volgens eigen zeggen ‘blijven hangen’. Ze werd in 2008 aangenomen als logistiek manager, werd vervolgens verantwoordelijk voor de financiën en is sinds vier jaar adjunct-directeur. Op 1 januari van het volgende jaar wordt ze algemeen directeur. Om beslagen ten ijs te komen volgt ze momenteel een Executive MBA aan Nyenrode.

Gerda van der Singel: “Miedema is een familiebedrijf met een open cultuur en voor mensen, die daarvoor de potentie hebben, zijn er doorgroeimogelijkheden. Ik ben daar zelf het sprekende voorbeeld van. De manier waarop we met zijn allen tijdens de intelligente lockdown de tsunami aan orders hebben opgevangen is een pracht voorbeeld van het Miedema DNA.

“Op de markt zien we het laatste decennium veel ontwikkelingen,” vult Edy Wester aan. “Zo verschuiven bouwers naar meer projectontwikkeling, is er een trend richting bouwen met hout en biobased materialen en staat circulair bouwen volop in de aandacht. Bij Miedema heeft in hetzelfde decennium de verschuiving plaatsgevonden van ambachtelijke houtbewerking naar het leveren en monteren van prefab bouwdelen in het werk. We zien en werken mee aan samenwerkingsverbanden en de wereld wordt steeds digitaler. Door onze ervaring en brede scope kunnen wij op een effectieve en efficiënte manier gebruik maken van deze ontwikkelingen (lees kansen) en zie ik voor de Miedema bedrijven een glansrijke toekomst. Dat we veel energie steken in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, spreekt voor zich. Want dat zit in de Miedema genen.”

Historie

In 1917 begon Andries Miedema een mast-, pomp-, blokmakerij en draaierij, Miedema Houtwaren, te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houten masten en rondhouten voor de houten skûtsjes die toentertijd nog voeren. Tien jaar later verrees er op het Miedemacomplex in de voormalige volkswijk Camstraburen een windmolen, de eerste in Leeuwarden. Hierin kwamen al de duurzaamheidsambities van het Leeuwarder houtbedrijf tot uitdrukking en die zijn tot op de dag van vandaag alleen maar belangrijker geworden. Na twee overnames in respectievelijk 1986 en 1993, sluiten Miedema en Timmermans elkaar in 1996 ‘in de armen’. De twee bedrijven werkten al jaren intensief samen. Na nieuwbouw bij en verbouw van het bestaande pand verhuist Miedema in mei 1996 naar de locatie van Timmermans aan de Uranusweg. Zeven jaar later krijgt de samenwerking een nieuwe dimensie in de vorm van een fusie. In 2012 worden de activiteiten opgesplitst in Miedema Bouwmaterialen, Miedema Houtindustrie en Miedema Nautic, waar in 2019 Miedema Projecten aan toe wordt gevoegd.

Vergelijkbare berichten