Het belang van het de juiste Microsoft licenties voor een bedrijf

Wanneer je een bedrijf runt, dan is de kans vrij groot dat je de nodige software licenties hebt, omdat je anders simpelweg je werkzaamheden niet of niet volledig kunt uitvoeren. Zonder dat we het ons vaak realiseren, is Microsoft één van de en zo niet, de grootste softwareleverancier bij veel bedrijven. Waar we vaak denken dat Microsoft alleen ‘Windows’ verzorgt, is dit natuurlijk bij lange na niet het geval. Zo is ook het volledige Office pakket, met onder andere Word, Excel en natuurlijk ook Outlook voor de mail. We kunnen dus simpelweg niet meer zonder. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de meeste particulieren, mits ze natuurlijk kiezen voor een Macbook bijvoorbeeld. Omdat lang niet iedereen het belang inziet van de juiste licenties voor zijn of haar bedrijf, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Waarom zijn de juiste licenties zo belangrijk?

Als je een bedrijf runt, is het hebben van de juiste software belangrijk voor een soepele werking en natuurlijk ook gestroomlijnde bedrijfsprocessen. Een van de meest gebruikte softwarepakketten in de zakelijke wereld is Microsoft Office. Maar wist je dat er verschillende licenties zijn voor Microsoft software? Het kiezen van de juiste licenties voor je bedrijf is van groot belang om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Kies LicenseQ voor Microsoft licenties

Het vernieuwen van Microsoft licenties kan een complex proces zijn, vooral gezien de diverse licentiemodellen en constant veranderende voorwaarden. Door een externe partij zoals LicenseQ voor Microsoft licenties in te schakelen, profiteer je van hun expertise en ervaring op dit gebied. Ze kunnen helpen bij het in kaart brengen van hetgeen wat je precies nodig hebt, waardoor je niet te veel betaalt voor onnodige licenties of risico loopt op een minder goede beveiliging. Daarnaast weet je met LicenseQ ook zeker dat ze altijd de laatste kennis bezitten, waardoor je altijd up-to-date bent en ook blijft. Hierdoor kunnen ze proactief advies geven over eventuele toekomstige veranderingen en tijdig aan de bel trekken wanneer het tijd is voor wat anders. Tenslotte kan het uitbesteden van dit proces tijd en geld besparen, waardoor je intern meer tijd en ruimte over hebt voor de zaken waar je goed in bent, waardoor je er per saldo zelf beter van wordt.

Altijd de nieuwste functies

Stilstaan is achteruitgang! Dat geldt dus ook voor wanneer je niet up to date bent en blijft met je licenties. Door dit uit te besteden, ben je ervan verzekerd dat je altijd beschikt over de nieuwste functies, waardoor je voorloopt op de concurrent. Daarbij komt ook dat je, mocht je hier zelf weinig tot geen kennis van hebben, keurig op de hoogte wordt gehouden en dus altijd zelf de keuze kunt maken of je wel of niet voor een upgrade gaat bijvoorbeeld. Belangrijk is wel om ook deels zelf betrokken  te blijven bij het maken van keuzes, zodat je niet je volledig ‘lot’ in handen legt van een derde partij. Dit kan er namelijk in de toekomst voor zorgen dat je te afhankelijk van ze wordt, waardoor het kan zijn dat je niet meer zonder kunt.

Vergelijkbare berichten