Het weekend in met: Johan IJsbrandij (Fier Vermogensbeheer)

Ken je onze rubriek ‘De week van…’? Daarin vragen we ondernemers naar hun plannen voor die week. Maar aan de werkweek komt ook een einde. En dan begint het weekend. Twee dagen waarin veel ondernemers toch zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen. Of stiekem toch nog een beetje aan het werk gaan… Deze week met Johan Ijsbrandij, vermogensbeheerder en mede-eigenaar bij Fier Vermogensbeheer in Sneek.

Wanneer begint jouw weekend? Als je vrijdagavond om 20.00 uur de laptop dichtklapt, of als je bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg op het voetbalveld staat?

Als de Dow Jones om 22:00 sluit in New York. Ik ben dermate verknocht aan beleggen dat ik iedere dag even rond 22:00 CNBC kijk om te zien wat er speelt op de financiële markten.

Wat is jouw grootste hobby of passie? Maak je daar in het weekend ruim tijd voor?

Sporten staat wel op 1 zowel actief als passief. Ik ben een grote voetballiefhebber en dat is het passieve deel. Komende zaterdag help ik bijvoorbeeld weer mee met het jaarlijkse G-voetbal toernooi in Sneek op het Schuttersveld en zondag zit ik op de tribune bij Heerenveen – Ajax. Het actieve deel bestaat vooral uit veel trainen voor de Step Elfstedentocht die eind mei weer op het programma staat.

Daarnaast bezoek ik met grote regelmaat een leuk concert en/of festival. Zo staat komend weekend Urban Dance Squad op het programma in de Neushoorn. Die band speelde op de allereerste Pinkpop waar ik ben geweest in 1994. Ik vind het fantastisch om te zien hoe energiek de zanger na bijna 30 jaar nog altijd op het podium staat.

Zeg eens eerlijk: werk jij tijdens het weekend ook wel eens (flink) door? Zo ja, waarom is dat nodig? Zo nee, is dat een bewuste keuze?

Als ik in het weekend vragen krijg over de beleggingen via de mail of telefoon dan kan ik dat niet negeren en laten liggen tot maandag. Is dat nodig? Nee, eigenlijk kan het prima wachten maar als ik daarmee net het verschil kan maken dan doe ik het graag.

Vergt je onderneming veel van je en is ontspannen in het weekend broodnodig, of zijn twee dagen vrij lang genoeg en sta je op maandagochtend weer te trappelen om te beginnen?

Beleggen vergt vooral veel ratio en het is nodig de emotie bij beslissingen uit te schakelen. Ik denk dat het goed is dat aandelenbeurzen niet 24 uur open zijn, zoals valutamarkten anders ging mijn laptop nooit uit. Wat dat betreft heb ik altijd energie genoeg om maandag weer los te kunnen.

Wat zijn jouw ambities voor je onderneming? Droom je in het weekend wel eens over alle plannen die je nog zou willen waarmaken?

Absoluut, tijdens het steppen komen er allemaal plannen naar boven dat ik soms even stop om notities te maken in mijn telefoon. We hebben een jong bedrijf in een hele dynamische markt die steeds meer doorslaat richting “goedkope“ standaard online oplossingen.

Wij willen graag het verschil maken en laten zien dat iedere belegger een oplossing op maat verdient. Onze ambitie is om in de komende 2 jaar te verdubbelen qua omvang. Gelet op de vliegende start moeten we die doelstelling waarschijnlijk nog bijstellen naar boven.

Wat is jouw beste weekendtip voor andere ondernemers?

Een klant zei laatst tegen mij: “Johan, wie loopt verkoopt” probeer dus in de weekenden ook eens op informele wijze met ondernemers in contact te komen. Dan zie je vaak wat meer de mens achter het bedrijf.

Vergelijkbare berichten