Hooghiemster Bouw 25 jaar: ‘We denken mee met de klant’

Ontzorgd bouwen is het motto van Hooghiemster Bouw in Aldtsjerk, dat dit jaar 25 jaar bestaat. “We denken mee met de klant tijdens het bouwproject”, aldus mede-eigenaar Wouter Hooghiemster. Het 25-jarig jubileum is een mijlpaal, waarbij vooral vooruit gekeken wordt. “Duurzaam bouwen is de toekomst.”

Hooghiemster Bouw is volop bezig met duurzaamheid binnen het bedrijf. “Het wordt steeds belangrijker. Duurzaam bouwen wordt de norm. Je ziet dat vooral terug in het gebruik van de materialen: in de plek van plastic en niet-afbreekbare producten worden steeds vaker hout, hennep, en houtvezel- en vlasisolatie gebruikt. De bouwwereld schakelt steeds meer over op producten op natuurbasis, die CO2 opnemen”, legt Hooghiemster uit.

Bouwbedrijven moeten zich aanpassen aan de veranderende regelgeving rondom bouwprojecten. “De stikstofregels, maar ook de wet kwaliteitsborging moeten gewaarborgd worden. Als bedrijf zijn we daar druk mee bezig”, aldus de mede-eigenaar van het allround bouwbedrijf. “We doen alles van het vervangen van een voordeur tot complete nieuwbouw van een woning. Het varieert van klein tot groot werk, waarbij kwaliteit steeds hoog in het vaandel staat.”

Hooghiemster Bouw is thuis in nieuw-, ver- en aanbouw, maar het bedrijf zit ook in onderhoud, restauratie en renovatie. “Zo hebben we onlangs Stania State in Oentsjerk gerestaureerd. We proberen daarbij het oude zoveel mogelijk te behouden en herstellen waar nodig. Dat is het mooie aan ons beroep: de afwisseling. Er is geen dag hetzelfde.”

Bouwbegeleiding

Het bouwbedrijf werd 25 jaar geleden opgericht door Jan Hooghiemster, de vader van Wouter. Bouwbegeleiding is een sterk punt binnen het bedrijf dat dertien werknemers telt, waarvan tien op de werkplaats en drie op het kantoor. “We ontzorgen de klant door met ze mee te denken. De mensen spreken hun waardering daarvoor ook uit. We kijken naar het ontwerp van de architect en naar de wensen van de klant. Moet er bijvoorbeeld een mogelijkheid komen om op de begane grond te gaan wonen in de toekomst?  Wij hebben de expertise en vakkennis in huis en kunnen klanten adviseren over hun bouwplannen en helpen met de uitvoering ervan.”

Personeel

Binnen Hooghiemster Bouw wordt personeel zelf opgeleid. “Het is heel moeilijk om personeel te krijgen. Je ziet dat overal om je heen. We hebben op het moment twee stagiaires. We nemen de jonge jongens overal mee naartoe en geven ze de kans om hun eigen kwaliteiten te ontdekken. Zo zijn we allemaal een keer begonnen. Het is zaak om ze goed te begeleiden. Ze kunnen school en werk, theorie en praktijk met elkaar combineren. We kijken waar hun kwaliteiten liggen en kunnen daar verder op inzetten.”

Duurzaam

Het 25-jarige jubileum is door alle bouwdrukte nog niet gevierd. “Maar er staat nog wel iets te gebeuren”, aldus Wouter, die op korte termijn het bedrijf gaat overnemen. “Onze ambities liggen vooral op het gebied van duurzaamheid. Dat is de insteek voor de toekomst.“

www.hooghiemsterbouw.nl

Vergelijkbare berichten