Opus Vita Coaching: Iliana Kappert op Ibiza – ‘Je hebt altijd een keuze’

Trouwe lezers weten het al lang: in de rubriek Friezen in den Vreemde vertellen we de ervaringen van managers, bestuurders en ondernemers over de grens. Waar waren ze? Wat deden ze daar? Wat nemen ze mee naar huis? In deze editie: Iliana Kappert Van Opus Vita Coaching. Zij was op Ibiza.

Je bent in januari van dit jaar naar Ibiza gegaan. Waarom?

Ja, ik heb een weekje in een retreat gezeten, op Ibiza. Na een bewogen jaar vond ik het fijn om mezelf even terug te trekken. Om weer even te voelen wat er echt toe doet en om dit jaar wederom goede keuzes te maken vanuit mijn hart.

Hoe heb je de reis ervaren?

Heel bijzonder en fijn om in korte tijd zoveel aandacht aan jezelf te schenken. Ik was even weg van alle drukte en de waan van de dag. Hierdoor kom je sneller tot de kern.

Wat heb jij met Ibiza?

Nadat ik hier in het jaar 2000 een half jaar gewoond en gewerkt heb, is de liefde voor dit eiland ontstaan. Sindsdien komen wij hier een aantal keer per jaar. Er wordt gezegd dat een gedeelte van het eiland door de hoge concentratie metalen en mineralen een groot magnetisch veld uitzendt. Volgens deze legende is dat de reden dat er zo’n open en bijzondere energie op het eiland hangt. Je kunt het geloven of niet, maar voor mij heeft het iets magisch en heeft het zeker bijgedragen aan deze retreat.

Hoe zou jij Ibiza willen kenschetsen?

Ibiza is heel veelzijdig. Naast dat het bekend staat als party eiland waar de beste DJ’s van de wereld draaien, is het een van de mooiste eilanden ter wereld. Je vindt er idyllische dorpjes, prachtige baaien en betoverende zonsondergangen. Met de Spaanse vibe is het er relaxt en vrij. Iedereen mag zijn zoals hij wil zijn. Alles is goed. Het is om deze reden ook een geliefde plek voor hippies.

Wat heb je geleerd?

Het was een hele bijzondere week. Ik gun mijzelf dit voortaan ieder jaar! Het is zo belangrijk om in verbinding te blijven met jezelf en keuzes te blijven maken vanuit je hart. Het maakt je een krachtig persoon en het helpt om met vertrouwen door te gaan! Het heeft me zelfs zo geïnspireerd dat ik komend jaar zelf een loopbaanweek ga organiseren op Ibiza! Er is geen mooiere plek om met jezelf de verdieping in te gaan. Ik zie dat veel mensen om mij heen worstelen met loopbaanvragen en niet meer verbonden zijn met zichzelf. Het lijkt me mooi om mijn vak een extra dimensie te geven door dit op Ibiza te doen!

Welke les neem je mee naar huis en zou je willen delen?

Je kunt alleen succesvol zijn als je doet waar je gelukkig van wordt en waar je goed in bent. Wat je voelt, straal je uit en wat je uitstraalt trek je aan! Zorg dat je regelmatig even inzoomt op jezelf en vraag jezelf steeds af of je nog met de juiste dingen bezig bent. Je hebt altijd een keuze, volg je hart!

Vergelijkbare berichten