Isolatiehandel Van den Berg: Isoleren op maat

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de (bouw)wereld. “Eén van de eerste middelen om de gas- en stroomrekening naar beneden te krijgen is het goed isoleren van de woning”, aldus mede-eigenaar Martin Wijma van Isolatiehandel Van den Berg in Marrum, die de vraag naar zowel traditionele als ‘groene’ isolatiematerialen alleen maar ziet toenemen.

Het bedrijf handelt in diverse soorten isolatiemateriaal en in sandwichpanelen voor daken en wanden en heeft daarnaast een productielijn in prefab isolatie-oplossingen onder de naam BERISO. “BERISO is maatwerk isolatie. We verlijmen en verzagen het materiaal voor de eindgebruiker, waarna deze het direct kan verwerken. Wij kunnen de isolatie zo hoog, breed en dik aanleveren als de klant wil”, legt Wijma uit.

Als toeleverancier werkt Isolatiehandel Van den Berg samen met bouwmateriaal handelaren, aannemers en particulieren in heel Nederland. “In het Noorden mogen we grote aannemers tot onze klantenkring rekenen, zoals Dijkstra-Draisma in Dokkum, Jorritsma in Bolsward, Bouwbedrijf De Vries in Leeuwarden en Wits Vastgoedonderhoud in Drachten. Het is slechts een greep uit de groep ondernemers waarmee we landelijk samenwerken.”

In Hoorn heeft het Marrumer isolatiebedrijf onlangs een groot project afgerond met Dijkstra Draisma. “We hebben van binnenuit woningen geïsoleerd met isolatieplaat verlijmd met een osb-plaat. Het materiaal wordt exact op maat aangeleverd, waardoor de aannemer geen zaagwerk en afval heeft en de platen direct kan plaatsen”, aldus Wijma.

Naast de handel en productie van isolatiemateriaal wil het bedrijf zich in de toekomst meer gaan toeleggen op het aanbrengen van de materialen. “Daar willen we ons het komende jaar meer mee bezig gaan houden. We zijn al isolatiespecialist en kunnen de aannemer verder ontlasten door het materiaal zelf te plaatsen.”

Groei

Het isolatiebedrijf werd 28 jaar geleden opgericht door vader Reinder en dochter Rommy van den Berg in Hallum. In de beginjaren was de isolatiehandel gespecialiseerd in tweede keus materialen, maar de handel in A-keus materialen nam in de loop der jaren een steeds grotere rol in.

Door de groei van het bedrijf werd gekozen om naar een nieuw pand aan de Ljouwerterdyk 3 in Marrum te verhuizen. Lange tijd stond Rommy alleen aan de leiding van het bedrijf, totdat Martin Wijma drie jaar geleden het team kwam versterken.

Duurzaamheid

Met de energietransitie in volle gang, worden ‘groene’ isolatiematerialen steeds belangrijker. Ook Isolatiehandel Van den Berg ziet een stijgende vraag naar bijvoorbeeld hennep-, cellulose- en katoenisolatie. “De laatste wordt ook wel spijkerbroekisolatie genoemd. Het is gemaakt van katoen en heeft een blauwe kleur omdat er oude spijkerbroeken in zijn verwerkt”, vertelt directeur Wijma. “Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke producten, de zogenaamde biobased materialen.”

De komende jaren heeft het isolatiebedrijf de ambitie om het verduurzamen en isoleren van woningen gemakkelijker te maken. “Daar willen we als bedrijf ons steentje aan bijdragen door bijvoorbeeld productontwikkeling, maar ook door ons als isolatiespecialist meer toe te leggen op het aanbrengen van het isolatiemateriaal.”

www.isolatiehandel.nl

Vergelijkbare berichten