Joris Voest van de Fean Talent Club: ‘Eigen evenementen organiseren zorgt voor een mooie onderlinge verbinding’

Joris Voest is accountmanager bij de Fean Talent Club, een onderdeel binnen de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH), speciaal voor jonge ondernemers en young professionals in het Noorden tussen de 18 en 39 jaar. Het netwerkplatform is succesvol bezig aan het tweede seizoen, maar er zit nog veel meer potentie in het concept. “We krijgen steeds meer leden uit verschillende sectoren.”

“We zijn nu anderhalf jaar bezig met de Fean Talent Club”, vertelt Joris Voest, accountmanager. “De Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH) is een grote businessclub die al tientallen jaren bestaat. Al pratende met jonge ondernemers kwamen we erachter dat er andere behoeften leefden. Om een voorbeeld te geven: op een wedstrijddag van SC Heerenveen wordt er in de pauze en voor en na de wedstrijd in grote ruimtes nagepraat en genetwerkt. Voor jonge ondernemers en young professional was het integreren dan weleens moeilijk. Ze werden een beetje losgelaten in het grote geheel. Als club wilden we graag gehoor geven aan die andere behoeften en daarom hebben we samen het concept van de Fean Talent Club opgezet. Het concept is overigens niet nieuw en heeft zich inmiddels bewezen: FC Twente bijvoorbeeld, heeft al 250 jonge leden.”

Potentiële leden

“Als lid van de Fean Talent Club kun je je kennis, talent en netwerk laten groeien”, legt Joris uit. “Op onze eigen LinkedIn-pagina – met inmiddels meer dan 450 volgers – informeren we onze doelgroep en worden de nieuwe leden uitgebreid gepresenteerd. Als lid is het ook belangrijk dat je zelf weer nieuwe leden werft, dit komt goed van de grond! Op een wedstrijddag maken we een praatje met potentiële nieuwe leden en leggen we het concept uit, dit gebeurt altijd in een informele setting. We merken dat leden steeds meer met elkaar gaan samenwerken, bijvoorbeeld een accountantsbureau doet de boekhouding voor een marketingbureau en vice versa.”

Eigen evenementen

“Met de Fean Talent Club zitten we in een skybox in de Noordwesthoek van het stadion, richting het sfeervak”, gaat Joris verder. “Op dit moment zijn bij ons 33 van de 37 stoelen bezet, daarmee gaat de box richting de maximale bezetting. We zijn in goed overleg met de leden op zoek naar een andere,  grotere ruimte. Dit moet een gezellige ruimte zijn binnen de OSSH waar voldoende groeimogelijkheden zijn. Ons stadion is groot, dus daar zijn zeker mogelijkheden voor. In de nabije toekomst willen we als Fean Talent Club graag onze eigen evenementen organiseren en bijvoorbeeld ook eens naar uitwedstrijden gaan. Dit soort activiteiten zorgt voor een mooie onderlinge verbinding. Daarnaast is de verbinding met de reguliere businessclub ook erg waardevol. Jong en oud kunnen veel van elkaar leren, daar gaat het uiteindelijk om.”  

Vergelijkbare berichten