Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen

GreenInclusive had de eer om met Hare Majesteit Koningin Máxima in gesprek te gaan tijdens haar werkbezoek aan Foodvalley in Wageningen, waar ze onder andere inzicht kreeg in de circulaire initiatieven en projecten in de agrofood sector. Loraine Westerneng, ketencoördinator van GreenInclusive, presenteerde de ambities en doelstellingen van GreenInclusive aan de Koningin.

Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima in een persoonlijk gesprek een uitgebreide uitleg over de waardeketen die GreenInclusive in Fryslân opbouwt. Dit initiatief richt zich op de integratie van lokale productie, verwerking, verwaarding van natuurlijke grondstoffen en het toepassen van biobased bouw- en isolatiematerialen die hiervan worden gemaakt, met als doel de agrarische sector van nieuw economisch perspectief te voorzien en de circulaire en biobased (land)bouweconomie in Nederland te versterken.

Friese samenwerking

Met meer dan 100 samenwerkende agrarische bedrijven zet GreenInclusive belangrijke stappen op het gebied van de klimaatopgave, grondstoffentransitie en stikstofreductie in Fryslân. “Deze samenwerking is cruciaal voor onze regio en voor Nederland,” benadrukte Loraine Westerneng. “Het aanpakken van deze opgaven vereist niet alleen innovatie, maar ook een gezamenlijke inspanning van lokale overheden, bedrijven en instellingen.”

Daarnaast werd tijdens het gesprek de samenwerking met Vereniging Circulair Friesland, Friese woningcoöperaties, bouw- en renovatiebedrijven belicht, die samenwerken aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving in de provincie. Westerneng legde aan Koningin Máxima uit hoe cruciaal deze samenwerking is voor het versnellen van de duurzame beweging, het oplossen van knelpunten en het bevorderen van economische groei in de regio.

Over het werkbezoek

Foodvalley werkt nationaal en internationaal aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem en naar een circulaire agrifood sector. Tijdens het werkbezoek schetsten experts en bedrijven de dilemma’s en de kansen die zij zien bij de totstandkoming van een circulaire agrifoodsector. Het werkbezoek aan Foodvalley past in een reeks bezoeken van Koningin Máxima op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Over GreenInclusive

GreenInclusive is een initiatief van Marthijs Roorda en Hendrik Roorda. Het bedrijf zet zich in voor duurzame economische ontwikkeling en het creëren van circulaire en biobased waardeketens in Fryslân en daarbuiten. Door samenwerking tussen verschillende sectoren streeft GreenInclusive naar het opbouwen van een duurzame (land)bouweconomie, het maken van een positieve klimaatimpact en verduurzamen van de bouwsector.

Vergelijkbare berichten