Leeuwarder Rotary’s in actie voor Skjin Wetter

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. Met een actie-estafette door het hele land zijn alle Rotaryclubs op ludieke wijze bezig voor het goede doel. De estafette bereikte Friesland op 6 en 7 mei en komt op 13 en 14 mei a.s. door Leeuwarden.

De Leeuwarder Rotary-clubs en de Rotaract* gaan op 13 en 14 mei een zo duurzaam mogelijk traject afleggen van Harlingen naar Drachten met een elektrische bakfiets, omringd door fietsende Rotary leden. De kilometers die worden afgelegd worden gesponsord voor het goede doel Skjin Wetter. Skjin Wetter is een project van de Friese Milieu Federatie om het zwerfafvalprobleem langs de wateren in Fryslân te lijf te gaan. Naast naamsbekendheid voor dit project is het doel om alle facetten van het mondiale waterprobleem onder de aandacht te brengen door het thema ‘WASH’, dat gaat over water, sanitatie en hygiëne. ‘WASH’ is het jaarthema van Rotary International.

In Leeuwarden zal op zondagochtend 14 mei een tussenstop met de bakfiets worden gemaakt bij het MCL. Hier zullen Rotary leden tussen 10.00 uur en 12.00 uur bloemen uitdelen in het kader van moederdag. Daar zal ook de overhandiging van de cheque aan Skjin Wetter plaatsvinden. Zondagmiddag zal de bakfiets vervolgens door de Leeuwarden clubs in Drachten worden overgedragen aan RC Drachten en RC Drachten – de Wouden voor het vervolg van de estafette.

Vergelijkbare berichten