Marktlink verhuist naar voormalig KWS-gebouw in Leek

Marktlink, gespecialiseerd in fusies en overnames, verhuist zijn noordelijke vestiging van Drachten naar Leek. De verhuizing is ingegeven door de groeiende behoefte aan meer ruimte en extra vergaderfaciliteiten als gevolg van de snelle groei in Noord-Nederland. De keuze voor Leek is strategisch vanwege de centrale ligging tussen Leeuwarden, Groningen, Heerenveen en Emmen.

Begin 2019 opende Marktlink een kantoor in Drachten, met als doel ondernemers in de drie noordelijke provincies te ondersteunen bij overnames en fusies. Het kantoor verwierf in de regio in korte tijd bekendheid door succesvolle transacties voor gerenommeerde bedrijven zoals EcoStyle, Vadeko, Werktijd, NNDI, en P. de Vries. Door een goed gevulde portefeuille waren in 2021 al drie volledig operationele dealteams actief. Vanwege de aanhoudende groei werd de vestiging in Drachten te klein.

In Leek betrekt Marktlink nu het voormalige pand van KWS. Met een oppervlakte die groeit van 250 naar circa 900 vierkante meter biedt de nieuwe locatie ruimte voor voldoende werkplekken, ruime vergaderzalen en een kantine.

Het huidige team van twaalf fulltime overnamespecialisten is verdeeld over vier dealteams die elkaar versterken. De jonge professionals komen hoofdzakelijk uit de drie noordelijke provincies en hebben na hun studie, veelal in Groningen, bewust gekozen voor een carrière in het Noorden vanwege hun affiniteit met en kennis van de lokale cultuur, ondernemers en bedrijven.

Karel Kramer van Marktlink merkt op: “Het Noorden kenmerkt zich door diversiteit, met zowel snelgroeiende jonge bedrijven als eeuwenoude familiebedrijven die al generaties lang worden overgedragen. Opvallend is de betrokkenheid van ondernemers bij hun bedrijf. Puur financieel gedreven transacties komen hier minder voor dan in de rest van Nederland. Transacties vinden hier meer plaats vanwege groei of continuïteit. De noordelijke mentaliteit en nuchterheid van de ondernemers past ons team goed.”

Open armen

Het succes van Marktlink in het Noorden bevestigt de groeiende vraag naar een partij die het gehele fusie- of overnameproces kan begeleiden. “Het KWS-gebouw in Leek is gekozen met oog op groei; we verwachten de komende tien jaar niet opnieuw te hoeven verhuizen. Uiteraard ben ik trots op de mooie transacties die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, maar het meest trots ben ik op het mooie hechte team dat er nu staat”, aldus Koen Rutten van Marktlink. “Continuïteit of groei zijn doorgaans de drijfveren voor een transactie. Marktlink zorgt vervolgens voor voldoende keuzes aan tafel en de beste voorwaarden uit de markt, die ook steeds vaker internationaler wordt. We hadden niet durven dromen dat we binnen vijf maanden al helemaal vol met werk zouden zitten. Ik was gewaarschuwd voor een lange aanlooptijd in verband met ‘stroeve noordelingen’, maar niets bleek minder waar. Marktlink is door de ondernemers uit het Noorden met open armen ontvangen. Het voelt als een warm bad.”

Marktlink Leek

In Leek vormen 12 ervaren professionals de 4 dealteams van Marktlink. Ralph Meijer, met een achtergrond in het bankwezen, brengt financiële expertise in, terwijl Karel Kramer, een Register Valuator, waardevolle waarderingservaring toevoegt. Koen Rutten heeft gedurende zijn 13 jaar ervaring meer dan 70 succesvolle transacties afgerond. Het team in Leek wordt juridisch ondersteund vanuit de kantoren in Amsterdam en Deventer. De samenwerking tussen juridische experts en ervaren fusie- en overnamespecialisten versterkt Marktlink als een betrouwbare partner voor (strategische) overnames en groeistrategieën.

Vergelijkbare berichten