Ondernemend Friesland nieuws

Isolatiehandel Van den Berg: ‘Prefab isolatieproducten van ‘BERISO’ hebben de toekomst’

Isolatiehandel Van den Berg: ‘Prefab isolatieproducten van ‘BERISO’ hebben de toekomst’

Isolatiehandel van den Berg werd in 1995 opgericht door vader Reinder en dochter Rommy van den Berg. Het landelijk familiebedrijf was 10 jaar lang gevestigd in Hallum, maar groeide daar uit zijn jasje. Een nieuw en ruimer pand in Marrum bleek de oplossing. Inmiddels telt Isolatiehandel van den Berg 20 enthousiaste medewerkers en timmert het bedrijf al 27 jaar aan de weg. Martin Wijma, mede-eigenaar naast Rommy van den Berg, neemt OF mee in de wereld van duurzame isolatie.

“Met de energietransitie en de huidige prijzen voor gas en stroom is het van groot belang om goed te isoleren”, zegt Martin Wijma, in 2019 begonnen als directeur en sinds 2021 mede-eigenaar van Isolatiehandel van den Berg. “Dat is beter voor het milieu en voor mensen hun portemonnee. Wij zijn een belangrijke speler in de markt en bieden producten aan om woningen en bedrijfspanden te isoleren en te verduurzamen. Isolatiehandel van den Berg rust op drie pijlers. Allereerst is dat onze nieuwe webshop Isolatiehandel.nl. Hierin bieden wij diverse materialen aan zoals PIR, glas- en steenwol, EPS, XPS maar ook natuurlijke isolatieproducten zoals hennep, textiel en bermgras. De tweede pijler is ‘BERISO’: onder deze merknaam fabriceren wij prefab isolatieproducten zoals PIRGips, PIROSB, kantplanken en renovatieplaten die je in één keer kunt monteren. Wij verlijmen deze producten op onze productieafdeling en zagen ze op maat voor onze klant. De derde pijler bestaat uit de handel in ‘sandwichpanelen’ voor dak en wand. Deze worden veel gebruikt voor onder andere het bouwen van loodsen. De binnen- en buitenkant van de panelen zijn van staal en bieden veel mogelijkheden voor complete dak- en wandconstructies. Deze panelen worden ook steeds meer toegepast voor het bouwen van luxewoningen, zoals schuurwoningen.”

 

Goede service en advies

Isolatiehandel van den Berg is een echt én hecht familiebedrijf dat oog heeft voor de toekomst. Martin: ‘’Samen met compagnon Rommy van den Berg en een fantastisch team van jonge mensen – allemaal afkomstig uit de regio - werken we iedere dag met veel plezier en in een fijne sfeer aan goede service en advies voor onze klanten. Daarnaast investeren we veel in digitalisering en automatisering en in de ontwikkeling van nieuwe duurzame ‘BERISO’ producten. Zo worden hennep en bermgras bijvoorbeeld steeds meer gebruikt als bouwmaterialen. Hennep is erg duurzaam, het groeit snel en – niet onbelangrijk - je kunt het regionaal verbouwen en verwerken tot isolatie. Dat geldt ook voor bermgras. Daarnaast verwerken we bijvoorbeeld ook gerecyclede spijkerbroeken tot een eco isolatie-element dat, net als hennep en bermgras, zeer geschikt is om daken van binnenuit te isoleren. De voordelen van ‘BERISO’ isolatieproducten zijn onder meer dat het kant-en-klare prefab elementen zijn, ze zijn snel en makkelijk te verwerken en hebben een hoge isolatiewaarde. De productie, het op maat maken en het transport ervan, we doen alles in eigen beheer. Prefab isolatiematerialen van ‘BERISO’ hebben absoluut de toekomst.”

 

SIP Panelen

“Tijdens het adviseren letten we er goed op wat de toepassing is van de prefab materialen en waar de voordelen zitten voor de klant”, legt Martin uit. “We proberen altijd binnen het gegeven budget een oplossing te vinden voor onze klanten. Een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling is het ‘SIP-paneel’ – dat wij samen met een aantal partners produceren bij ‘Durasyst’. Het is een nieuwe manier van bouwen, waarbij we gebruik maken van ruimtebesparende, slanke constructieve panelen die een hoge isolatiewaarde hebben. De panelen worden veel gebruikt in de woningbouw en combineren de twee voordelen van energie-efficiëntie en de vermindering van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Er zijn ontwikkelingen gaande om deze panelen volledig bio-based te maken. Een SIP-paneel is bijvoorbeeld perfect toe te passen in een aardbevingsgebied, het isoleert uitstekend, is sterk en flexibel! Goede isolatie wordt steeds belangrijker en efficiëntie in de verwerking is een pré. Onze mascotte is de “IJsbeer”, deze zie je overal terugkomen: op onze vrachtwagen, binnen het bedrijf en in ons logo. Wij willen met onze producten graag een bijdrage leveren aan het tegengaan van de opwarming van onze aarde en hopen daarmee het leefgebied van de ijsbeer intact te houden. We doneren daarom ook elk jaar een mooi bedrag aan een goed doel dat zich inzet om de bedreigde ijsbeer te beschermen.”

 

Onze specialisten
Vera Stilma_Zw
Vera Stilma
Vermogensbeheer Friesland
Fiscale constructies vermogensbeheer
Wout Jonker-1_ZW
Wout Jonker
Kuiper Verzekeringen
Broking en Riskmanagement
Derk Alsema Kuiper verzekeringen-rsz-zwartwit
Derk Alssema
Kuiper Verzekeringen
Adviseur bedrijven
faber01092_zwartwit
Peter van der Meij
Faber Telecom & Data
Sales professional
Aukje Castelein
Aukje Castelein
Energie | Fabriek
HR | Werkplezier | Motiveren
Jon van Weperen-4 - zwart-wit
Jon van Weperen
JON Projectmanagement
Projectmanagement
rsz_1foppe_hoekstra
Foppe Hoekstra
Faber Telecom & Data
Accountmanager
rsz_1kees_folkertsma-1_zwart wit
Kees Folkertsma
Kuiper Verzekeringen
Adviseur leven en pensioen
Ronald-Zijlstra-OKE-PC_zwartwit
Ronald Zijlstra
Oké-PC IT Burgum/Dokkum
ICT-diensten
Jessica Kuiken zwart wit
Jessica Kuiken
Marketing Crew
Marketing
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
FSFE
Versnellen van de energietransitie
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker