OBW Grachtenconcert sluit UitFestival in Sneek af: ‘op het water, voor het Theater’

Onderdeel UITfestival SWF
In 2022 zal het grachtenconcert deel uitmaken van het Uitfestival Súdwest Fryslân, de aftrap van het culturele seizoen in Sneek. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater. Sinds 2020 werd het programma van het uitfestival verspreid over verschillende locaties in geheel gemeente Súdwest Fryslân, waarbij elk dorp, stad geënthousiasmeerd wordt een afwisselend cultureel aanbod in hun eigen dorp/stad te organiseren. Dit weekend wordt nu afgesloten met het OBW Grachtenconcert, toegankelijk voor jong en oud, uit geheel gemeente Súdwest Fryslân. Het grachtenconcert heeft het OBW Sneek als nieuwe hoofdsponsor en gaat daarom verder onder de naam ‘OBW Grachtenconcert’.

De BASIC XL zal het OBW Grachtenconcert uitvoeren met als speciale solisten: Janneke Brakels, Maaike Kampen en Jelle B. De Friese zanger heeft onlangs zijn zangcarrière weer opgepakt naast zijn lerarencarriere en zal samen met leerlingen een speciale act verzorgen zondag 11 september. De muzikale leiding is onder auspiciën van Theo Brouwer. Het orkest van DEBASIC XL bestaat uit zowel amateurs als professionals met strijkers, blazers en een ritmegroep met leden verspreid over de hele provincie en ver daar buiten.

Kerkdienst met TOP2000 band
Voorafgaand aan het OBW Grachtenconcert zal ook weer een openbare gezamenlijke kerkdienst gehouden worden, van 12.30 tot 13.30 uur. Deze dienst zal worden geleidt door Wouter Bandstra samen met muzikale ondersteuning door een fantastische Top2000 band. De dienst wordt aangeboden door de gezamenlijke kerken in Sneek.

Sponsors

OBW Sneek is hoofdsponsor van het concert. Ook dragen bij Rabobank, de gemeente SWF, Sneek Promotion, Vereniging Ondernemend Sneek/Ondernemersfonds SWF, Lionsclub Sneek Waterstad en vrienden van de Sneekweek. De Lionsclub Sneek Waterstad geven ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het concert bij te wonen. Zoals ook andere jaren, worden deze oudere gasten voorzien van een lekker drankje & hapje en, waar nodig, geholpen door de professionele medewerkers van diverse zorginstellingen.

Vergelijkbare berichten