Omnyacc helpt MKB’ers bij hun strategisch personeelsplan

‘De mensen bepalen de waarde van je bedrijf’

Twaalf jaar geleden ontwikkelde Omnyacc Pensioen- & HRM-adviseurs (van)uit Leeuwarden het zogeheten werkgeversloket. Met succes, want tot op de dag van vandaag helpt het ondernemers met hun vraagstukken op het gebied van onder meer arbeidsrecht, HRM-diensten, salarissen, subsidies, verzuimbeheer, pensioen en verzekeringen. Harold Steunebrink en Wendy de Kleine vertellen over de meerwaarde van het loket en het belang van strategische personeelsplanning.

Harold Steunebrink is partner bij Omnyacc Accountants & Adviseurs en directeur van het in Leeuwarden gevestigde Omnyacc Pensioen- & HRM-adviseurs en OmnyVitaal. Wendy de Kleine is een van de vier HRM-adviseurs in het team van Harold. “Samen met Linda Teeuwissen, Suzanne Kroes en Ynte Koopal is Wendy verantwoordelijk voor het ondersteunen van bedrijven en ondernemers in hun HRM-vraagstukken”, begint Harold. Naast de HRM-specialisten bestaat het team in Leeuwarden uit vijf inkomens- en pensioenadviseurs, vijf salarisadviseurs, drie casemanagers en twee praktijkondersteuners voor bedrijfsartsen. “We hebben alles onder een dak om de klant zo goed mogelijk te bedienen”, gaat Wendy verder, “en dat is iets waar we onderscheidend in zijn. We adviseren en ondersteunen werkgevers op alle vlakken, waarbij ons werkgeversloket op alle vestigingen van Omnyacc word aangeboden. Daarnaast bieden we hulp in het maken van een strategisch plan.”

Krapte op de arbeidsmarkt

Voor de nodige bedrijven geldt dat de krapte op de arbeidsmarkt en het vinden én behouden van gekwalificeerd personeel een steeds grotere uitdaging vormt. Wendy: “Een strategisch personeelsplan biedt veel bedrijven houvast om concurrenten voor te zijn in de slag om talent te werven, te behouden en door te ontwikkelen. De krapte op de markt blijft nog wel even, aangevuld met een toenemend verzuim en een dito verloop. Omnyacc helpt werkgevers op dit gebied door middels strategische brainstormsessies het personeelsbeleid onder de loep te nemen.” Harold aanvullend: “Door middel van open en constructieve gesprekken maken we een plan voor de komende vijf jaar. Waar sta je nu, waar wil je naartoe en wat is daarvoor nodig?  Omnyacc is zowel partner in het uitrollen en implementeren van het plan als ondersteunend in alles wat erbij komt kijken. Denk aan de onboarding, werving en selectie, een werkenbij-pagina, branding, opleidingen, functiehuis en verzuim. Wij stemmen met onze mensen al die disciplines naadloos op elkaar af.”

‘Met onze multidisciplinaire aanpak ontzorgen wij werkgevers volledig’___

Totaalaanbod

Wat de vraag of uitdaging ook is: Omnyacc heeft met haar HRM’ers, arbo-adviseurs, casemanagers, salarisadviseurs én een eigen verzekeringsafdeling met adviseurs voor pensioen- en verzuimverzekeringen een totaalpakket aan diensten. Harold: “Je kunt het zien als multidisciplinaire dienstverlening. Het volledig ontzorgen van de ondernemer. In het MKB-segment maakt de grootte van de klant niet uit. Wij bedienen ondernemingen met vijf tot tweehonderdvijftig mensen. Ook als een bedrijf groeit en bijvoorbeeld meerdere bv’s en cao’s krijgt, zijn wij in staat om mee te groeien. We kunnen alle lagen opbouwen en daarmee de kwetsbaarheid eruit halen.” Het is in de huidige markt een kwestie van aanhaken en bijblijven, al loopt Omnyacc graag voorop qua ontwikkeling en kennis. Wendy afrondend: “De wereld van werk verandert zo snel. Onder andere de komst van artificial intelligence, de spanningen op de arbeidsmarkt, het belang van talentmanagement en de veranderende wet- en regelgevingen betekent dat je goed moet nadenken over je personeelsbeleid. Een strategisch personeelsplan is wat dat betreft een must om toekomstbestendig te zijn.”

Benieuwd naar wat Omnyacc voor jouw onderneming kan betekenen? Ga naar Omnyacc.nl of bel naar 058-8200927 om een afspraak te maken met Harold, Wendy of één van de andere collega’s in Leeuwarden!

Vergelijkbare berichten