Onverwachte zaken die je medewerkers belangrijk vinden

Als ondernemer wil je natuurlijk goed voor je medewerkers zorgen, want zij maken je bedrijf tot wat het is. Maar wat vinden je medewerkers dan echt belangrijk? Veel ondernemers denken dan allereerst natuurlijk aan het salaris en doorgroeimogelijkheden bieden. Misschien denk je ook aan aanvullende faciliteiten zoals lekker eten en regelmatig bedrijfsfeestjes organiseren voor een betere sfeer op de werkvloer. 

Natuurlijk zijn die zaken wel belangrijk, maar er zijn ook verschillende zaken die werknemers ook belangrijk vinden en waar je misschien niet direct aan denkt. In dit artikel geven we je een praktisch overzicht. 

Een waardevolle bijdrage leveren

Medewerkers vinden het natuurlijk leuk om een goed salaris te ontvangen, maar tegelijkertijd willen ze ook een bijdrage leveren. Het is immers wel sociologisch te verklaren dat elk mens van nut wil zijn. Onze voorouders deden dat door te jagen en te verzamelen en wij willen onze competenties op andere manieren tonen. 

Om die reden is het belangrijk dat je medewerkers zich ook kunnen ontwikkelen, want met nieuwe vaardigheden investeren ze in zichzelf en ze zijn dan nuttiger voor je bedrijf. MyCademy.com biedt gelukkig relevante cursussen en opleidingen voor medewerkers die actief zijn in verschillende sectoren. 

Complimentjes ontvangen

‘He, wat kun jij eigenlijk goede ontwerpen maken nu ik er zo over nadenk.’ Wie vindt het nou niet leuk om zoiets te horen. In Nederland worden er relatief weinig complimentjes gegeven in vergelijking met andere landen en dat komt voor een deel natuurlijk omdat we een nuchter volk zijn. We vinden het moeilijk om complimentjes te geven, maar tegelijkertijd wil iedereen stiekem wel complimentjes ontvangen. 

Met een complimentje op zak voel je je als mens immers gewaardeerd en om die reden is het ook belangrijk om je medewerkers regelmatig complimentjes te geven en het is ook belangrijk dat je ze op de arbeidsvloer stimuleert om elkaar complimentjes te geven. Een werknemer voelt zich niet alleen gewaardeerd door een compliment, maar tegelijkertijd is dit beter voor de sfeer en de prestaties worden beter, want er is dan sprake van meer intrinsieke motivatie. 

Binnen de groep passen

Een werknemer kan zijn werk weliswaar heel erg leuk vinden, maar tegelijkertijd vinden mensen het ook zeer belangrijk om binnen de groep te passen. De mens is van nature immers een kuddedier en ook mensen die niet heel sociaal zijn hebben natuurlijk behoefte aan genegenheid. 

Om die reden is het ook belangrijk om leuke uitjes te organiseren, zodat collega’s een diepere band met elkaar opbouwen. Als er problemen zijn, dan is het ook belangrijk om tijdig maatregelen te nemen en bedrijven doen er ook goed aan om een vertrouwenspersoon aan te stellen. 

Relevante werkzaamheden vervullen

Als werknemer wil je ook werkzaamheden vervullen die er echt toe doen. Hoe meer zichtbare impact de werkzaamheden hebben, hoe beter een werknemer zich daarover voelt. 

Vergelijkbare berichten