Open Vragen aan Ondernemende Studenten: Ben Theuns (Huurtehoog.nl)

In de nieuwe rubriek Open Vragen aan Ondernemende Studenten geeft Ondernemend Friesland het podium aan studerende starters. Jonge ondernemers aan het begin van hun carrière; vol ambitie en plannen. Met vandaag: Ben Theuns, founder van Huurtehoog.nldie studeert bij NHL Stenden, onder de vleugels van het Center for Enterpreneurship.

Hoe heet je bedrijf en wat is de core business?

Onze missie is om de Nederlandse huurmarkt een beetje eerlijker te maken. Met ons bedrijf Huurtehoog.nl helpen wij studentendoor heel Nederland met het verlagen van hun kamerhuurprijzen. Op dit moment zijn er bijna 350.000 studenten in Nederland die gemiddeld €150,- per maand te veel betalen. Wij nemen het proces om de huurprijs te verlagen van A tot Z uit handen en dit doen wij op basis van ‘’no cure no pay’’. De student betaalt ons pas zodra er een besparing is. Verder kunnen huurders ook terecht bij ons met vragen over de servicekosten.

Welke valkuilen heb je moeten overwinnen?

De grootste uitdaging die wij hebben overwonnen, is doorgaan op het moment dat alles tegenzit. Wij zetten soms in een maand drie stappen achteruit, maar met doorzetten lukt het wel om een maand later weer vier stappen vooruit te zetten. Als we bij elke tegenslag gestopt waren, dan bestond Huurtehoog.nl nu niet meer. Met volhouden blijf je groeien!

Wat wil je in de toekomst bereiken?

Onze missie is om de huurmarkt in Nederland te veranderen. Op dit moment doen wij dit door studenten te helpen bij het verlagen van hun kamerprijs. Maar sinds kort kunnen verhuurders op verzoek bij ons terecht voor vastgoedadvies en vastgoedbeheer. Hierdoor zorgen wij dat verhuurders eerlijk verhuren. Dit doen wij nu nog lokaal, maar rollen we volgend jaar landelijk uit. Binnen nu en vijf jaar hopen we onze eigen studentenhuisvesting te realiseren waarin studenten voor een eerlijke prijs kunnen wonen. Huurniettehoog kamers is wel echt ons doel!

Welke ondernemer is je voorbeeld of inspireert je?

Richard Branson is een ondernemer die mij inspireert. Hij is gestart vanuit een kostschool in Engeland met helemaal niets en is nu een van ‘s werelds grootste ondernemers. Ik verbaas me elke keer wat voor bedrijven zijn Virgin group allemaal heeft. Daarnaast geeft hij met zijn foundation veel kennis terug.

Heb jij een ondernemerstip voor andere startende ondernemers?

Begin! Ik zie veel studenten om mij heen met fantastische ideeën maar die maanden/jaren bezig zijn met het schrijven van een plan. Op het moment dat het plan er dan is, weten ze nog steeds niet hoe ze aan klanten komen en dan stoppen ze weer. Door te starten leer je gaandeweg hoe het werkt en kom je verder! Dat bedrijfsplan komt later wel.

Oproepje

Naast mijn bedrijf ben ik natuurlijk nog student. In juli 2023 hoop ik mijn diploma in ontvangst te nemen waardoor ik mij volledig kan focussen op onze missie. Om mijn diploma te halen, heb ik de hulp van een (oud-)ondernemer nodig. Ik ben op zoek naar een coach die mij een half jaar kan coachen van februari 2023 tot juli 2023.

Deze coach moet aan twee belangrijke eisen voldoen: één keer per twee weken tijd om koffie te drinken (online of offline) en minimaal HBO afgestudeerd. Als deze persoon ervaring heeft met het laten groeien van een startup en/of ervaring heeft in de vastgoedwereld, ben ik helemaal blij. Maar natuurlijk sta ik ook open om kennis te maken met iemand die uit een hele andere sector komt, maar die het tof lijkt om mij te helpen!

Vergelijkbare berichten