Première documentaire Leeuwarder Skûtsje nadert

Binnenkort is de première van de unieke documentaire over het leven achter de zeilen van het Leeuwarder Skûtsje: “De stem van het Ljouwerter Skûtsje”. Een prachtige verfilming over passie voor het zeilen, de sfeer op het water en het Ljouwerter Skûtsje.   

Het afgelopen jaar is het Ljouwerter Skûtsje het gehele jaar door gevolgd door een professioneel camerateam. Alle emoties komen voorbij, blijdschap, teleurstelling, tranen, vriendschappen, feestjes, serieuze gesprekken. Werkelijk alles op en rondom het skûtsje(silen) is vastgelegd, een documentaire die menigeen zal ontroeren. We zijn trots op het resultaat!

Metafoor Media

Het bedrijf Metafoor Media is erin geslaagd om schipper Willem Zwaga en zijn gezin, de bemanning en hun gezinnen, het bestuur, de bijeenkomsten met de Vrienden, de vrijwilligers, de wedstrijden en ook de stad Leeuwarden op authentieke wijze vast te leggen in deze film. Niet alleen de sfeervolle momenten tijdens de SKS zijn heroïsch vastgelegd, maar ook het reilen en zeilen rondom de organisatie siert het doek. Een film over de mensen achter de zeilen, zij die het mogelijk maken om elk jaar weer met elkaar te kunnen genieten op en rond het water.

Première

De film is puur natuur, een letterlijke doorvertaling van de authentieke realiteit. Donderdag 16 februari 2023 is er een première voor genodigden in de Bios in Drachten. Maar daarna kan iedereen genieten van deze mooi verfilming van het leven achter de zeilen. We wensen u veel kijkplezier!

Foto: screenshot trailer Leeuwarder Skûtsje: “De stem van het Ljouwerter Skûtsje”.

Vergelijkbare berichten