Recreatiebedrijf Pean gaat voor 20 huishoudens aan zonnepanelen plaatsen op accommodaties

Recreatiebedrijf Pean gaat voor 20 huishoudens aan zonnepanelen plaatsen op de accommodaties. Het Friese recreatiebedrijf Pean legt in totaal 120 zonnepanelen op haar daken met een totaal vermogen van 50000 Wattpiek. Dit is gelijk aan het gemiddelde jaarverbruik van 20 huishoudens. Deze stap is belangrijk in de ambitie van Pean om volledig duurzaam te worden.

Christophe Meijer van Pean: “Pean bestaat dit jaar 55 jaar. Sinds 1968 gebruiken we als zeilschool de wind als energiebron. Sinds de uitbreiding met onze 12 waterlodges is onze energiebehoefte veranderd. Het past bij ons om nu ook voor dit deel van het bedrijf een duurzame oplossing voor de energie te organiseren.”

Door deze investering wordt een groot deel van de energiebehoefte van Pean opgewekt door zonne-energie. Dit betekent dat Pean een bijdrage levert aan de vermindering van de CO2-uitstoot en aan de onafhankelijkheid van conventionele energiebronnen.

Dat de kostenbesparing door de ongunstige salderingsregeling voor bedrijven gering is, maakt Pean niet uit. “We doen dit niet om kosten te besparen maar echt vanuit de visie om het milieu te ontlasten”, aldus Meijer van Pean. “Voor zowel de zeilschool als voor de accommodaties zien we dat we dit jaar weer volgeboekt raken. Onze 50 kilowattpiek aan zonne-energie zal een positieve bijdrage gaan leveren voor onze gasten.” 

Vergelijkbare berichten