Samenwerking met Groepen Friesland verhoogt gastvrijheid in regio verder

VVV Waterland van Friesland en Groepen Friesland zijn een unieke samenwerking aangegaan. Daarmee zijn de groepsaccommodaties van het samenwerkingsverband Groepen Friesland direct via de eigen website en die van VVV Waterland van Friesland te boeken. Dat maakt de regio Zuidwest Friesland het hele jaar rond weer een stuk gastvrijer voor de gasten. De nieuwe bijbehorende website van Groepen Friesland werd vandaag officieel gelanceerd.

De bijzondere groepsaccommodaties van Groepen Friesland worden aangeboden via het zoek- en boeksysteem van VVV Waterland van Friesland. Daarmee zijn de nog vrije accommodaties direct online vast te leggen door de websitebezoeker. De klantenservice en de backoffice worden eveneens uitgevoerd door de regiomarketingorganisatie. “Direct online kunnen boeken is voor veel toeristen ontzettend belangrijk”, weet Floriaan Zwart, directeur van VVV Waterland van Friesland. “De toekomstige bezoeker van Friesland kan hiermee direct zoeken via de persoonlijke wensen. Als er een geschikte locatie is gevonden, wordt meteen duidelijk of de gekozen accommodatie in een bepaalde periode nog beschikbaar is. Als dat zo is, kan de boeking direct in gang worden gezet. Dat is ontzettend gastvrij. Het onmiddellijk kunnen boeken is voor veel mensen een extra motivatie om meteen te beslissen.”

Elkaar versterken

Volgens Rienk de Jonge van Groepen Friesland hebben de eerste boekingen al plaatsgevonden, onder meer bij familiehuis De Weyde Blick in Warns. “Het is heel mooi hoe VVV Waterland van Friesland en Groepen Friesland elkaar op deze manier versterken. We zijn blij dat we in onze zoektocht naar een nieuwe online tool bij VVV Waterland van Friesland zijn uitgekomen.” Rienk vertelt dat de website van Groepen Friesland was verouderd en dat nieuwe boekingssystemen te duur of niet geschikt bleken. “Tijdens onze zoektocht kwamen we uit bij VVV Waterland van Friesland. Die werkt al geruime tijd met Travelbase, een oplossing die naadloos aansluit bij elke hospitality onderneming.”

Zichtbaar en overzichtelijk

Groepen Friesland heeft vervolgens alle 27 groepsaccommodaties die bij de vereniging zijn aangesloten, laten opnemen in het zoek- en boeksysteem. “Daardoor is het nu mogelijk om de accommodaties te filteren en enkel het resultaat daarvan te tonen op onze nieuwe website www.groepenfriesland.com. Ook op de website van VVV Waterland van Friesland is ons aanbod op deze manier te vinden. Dat maakt dat we nog beter zichtbaar zijn en ons aanbod nog overzichtelijker is. Met Groepen Friesland bieden we een diversiteit aan accommodaties waarmee elk reisgezelschap een passend onderkomen kan vinden. Dat is nu nog eenvoudiger online te vinden en te reserveren. We maken het hiermee groepen heel makkelijk om een vakantie in onze mooie provincie te plannen.”

Vergelijkbare berichten