Zevende en laatste stadswandeling is klaar: ontdek het kunstzinnige Workum

De zevende en daarmee laatste Elfstedenwandeling van de regio Zuidwest Friesland is gelanceerd door VVV Waterland van Friesland. Dit keer leidt de stadswandeling de bezoekers door het kunstzinnige Workum. Met de route kunnen toeristen én inwoners op een leuke en inspirerende manier (opnieuw) kennismaken met deze prachtige Elfstedenstad aan het IJsselmeer. Het belooft voor elke wandelaar weer een mooie ontdekkingstocht te worden.

De stadswandeling Workum werd vandaag door Floriaan Zwart, directeur van VVV Waterland van Friesland, overhandigt aan Johan Bouwhuis van Museum Warkums Erfskip. Johan gaf aan blij te zijn met de stadwandeling, omdat hiermee Workum op een andere manier kan worden ervaren. “Het is erg leuk dat de stadswandeling ook beschrijft dat er zoveel creativiteit te vinden is in de stad. Galeries, kunstenaars en natuurlijk het Jopie Huisman Museum bepalen mede de sfeer van Workum”, vindt Johan. “Daarnaast staat de stadswandeling vol met culturele en historische hoogtepunten zoals Museum Warkums Erfskip, de leeuwenfontein en de Workumer peerdestal. We laten zo zien hoe divers Workum is.”

Op ontdekkingstocht door Workum

De stadswandeling door Workum is een overzichtelijke en handzame route van 4,7 kilometer. De ontdekkingsreis begint bij Museum Warkums Erfskip. Als wandelaar word je vervolgens meegenomen langs de leukste, mooiste en interessantste plekjes. De wandeling voert onder meer langs de Sint Gertrudiskerk, de Blazerhaven, de steeg bij het historische kerkenpad de ‘Tillefonne’, het stadsburgerweeshuis en de Joodse begraafplaats. Je ontdekt dat er in de steeg bij ‘Tilefonne’ vele kalverliefdes ontstonden, te zien aan de namen ingekerfd in de oude erfafscheiding. Kunstenaar Henk de Boer schreef hier zelfs een gedicht over, die op deze plek te lezen is. En zo zijn er nog meer geheimen en schatten om te ontdekken.

Vanaf nu verkrijgbaar

De stadswandeling door Workum is verkrijgbaar via de webshop van VVV Waterland van Friesland, tegen een prijs van drie euro. Ook is de wandeling vanaf 22 maart te koop bij Soal Beach Resort en vanaf april bij Museum Warkums Erfskip. Ondernemers die ook geïnteresseerd zijn in het verkopen van de route aan toeristen en bewoners kunnen de wandeling bestellen via zakelijk.waterlandvanfriesland.nl. Deze stadwandeling in Workum is ontworpen voor puur vermaak en is gebaseerd op historische feiten en interessante weetjes verzameld voor VVV Waterland van Friesland uit verschillende bronnen. Als wandelaars aanvullende informatie hebben, is deze altijd welkom voor toekomstige uitgaven van de stadwandeling. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar info@waterlandvanfriesland.nl.

Meer stadswandelingen door de Elfsteden

Eerder kregen de Elfsteden Bolsward, Stavoren, Hindeloopen, Sloten, Sneek en IJlst een eigen stadswandeling. Workum is de zevende in de rij en de hekkensluiter. “Nu hebben alle steden in Waterland van Friesland een eigen stadswandeling. Prachtig om zo van elke stad de meest prachtige weetjes en boeiende verhalen te delen. Duizenden toeristen en inwoners gingen al met de andere stadswandelingen op stap. We hopen dat de stadswandeling van Workum net zo succesvol gaat worden”, aldus Floriaan.

Vergelijkbare berichten