SHP Vastbouw staat voor kwaliteit 

Commitment, een goede flow, samenwerken. Het zijn woorden die Geert Smid, directeur van SHP Vastbouw, al vroeg in het gesprek laat vallen als onder meer de bedrijfscultuur en sfeer binnen de organisatie ter sprake komt. Diverse metaforen uit de topsport passeren de revue als Smid inzoomt op het bouwbedrijf waar hij zo trots op is. SHP Vastbouw heeft een vestiging in Grou en Groningen.

“Ik lees veel over Marc Lammers”, begint Smid, die refereert naar de succesvolle hockeycoach die de Nederlandse vrouwen op de Olympische Spelen van Beijing naar goud loodste. “Hij heeft een innovatieve manier van denken waar ik mij in kan vinden. Bijvoorbeeld dat een goede flow het gezamenlijke resultaat verbetert en dat commitment essentieel is. Daar sta ik helemaal achter. Samenwerken is één van de basisbeginselen binnen SHP Vastbouw, maar als individu moet je doen waar je goed in bent, zodat je nog beter kunt worden. Kun je iets niet of ben je er minder bedreven in, dan zijn er hier wel anderen die dat kunnen.”

Persoonlijke aandacht

Als allround bouwbedrijf werkt SHP Vastbouw met ruim dertig collega’s aan uiteenlopende projecten, zoals nieuwbouw, (monumentale) restauratie, utiliteitsbouw, herinrichting, verbouwing, onderhoud en reparatie. Smid is bijna zes jaar in dienst, waarvan drieënhalf als directeur. Persoonlijke aandacht is volgens hem cruciaal om te presteren. Smid: “SHP is in 2010 overgenomen door de Vastbouw Groep, een echt familiebedrijf. Belangrijke kenmerken die daaraan kleven zijn korte lijnen, klaar staan voor elkaar, hart voor de zaak hebben en problemen bespreekbaar maken én oplossen. Wij spreken intern van de vier v’s: veiligheid, vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid. Als dit in balans is, is de kans op een succesvol bouwproject aanzienlijk. Daarnaast werken wij bij een opdracht met een zogenaamde projectdriehoek, waarin alles wat het project, de opdrachtgever en onze werknemers betreft samenkomt in concrete afspraken. Hierin willen we alle facetten zoveel mogelijk naar de voorkant krijgen, zodat we tijdens het project amper aanpassingen hoeven te doen.”

Kwaliteit leveren

SHP Vastbouw is volgens Smid een partij die duidelijkheid geeft, transparant is en tijdens lopende projecten in staat om adviezen te geven die het eindproduct ten gunste komen. “Soms kom je er gedurende de opdracht achter dat het gebruik van bijvoorbeeld een wand of muur beter of anders kan. Kwaliteit staat bij ons voorop, dus dat benoemen we dan ook.” Kwaliteit leveren is een must, wat zich binnen het bedrijf richting de timmerlieden uit in goede auto’s, dito werkkleding, kwalitatief gereedschap en aandacht voor veiligheid. “We kijken naar elkaar om, waarbij de randvoorwaarden in orde zijn. We moeten plezier hebben, het werk moet een feestje zijn. Fluitend naar je werk en zingend naar huis.” In dat kader vindt Smid persoonlijke groei tevens belangrijk. Dat uit zich in het geven van kansen. “Als iemand ambitie heeft om stappen te maken, dan hoor ik dat graag. Er is net een collega gestart die onze serviceafdeling gaat runnen. Dat vertrouwen krijgt diegene. Verder zijn vakmensen schaars in onze branche, dus daar zijn we zuinig op. Ook geef ik jongeren graag een kans, onder andere via BOL- en BBL-trajecten.”

Bouwprojecten

Van het ombouwen van het Noorderbad, het bouwen van 17 appartementen aan het Boterdiep en 32 appartementen aan het Damsterdiep: binnenstedelijk heeft SHP Vastbouw genoeg moois gerealiseerd in de stad Groningen. In Friesland zijn recentelijk 18 recreatiewoningen in Heeg gebouwd en 70 appartementen op de oude LTS-locatie aan de Nijlânsdyk in Leeuwarden. Momenteel worden maar liefst 80 woningen gebouwd in Nieuwleusen (Overijssel). “We zitten niet stil en maken prachtige dingen. Ik hoop dat anderen ook zo naar ons kijken. Richting de toekomst zou ik graag willen dat we in het noorden nog meer in eigen ontwikkeling doen. En dat we bekend staan als een kwalitatief hoogwaardige aannemer waar men op aan kan. Daar werken we momenteel hard aan met elkaar. Samen bouw je beter”, sluit Smid af.

Vergelijkbare berichten