SMI Groep aan de slag met defensieprojecten

De SMI Groep in Dokkum en Leeuwarden is gestart met de productie van chassis en bijbehorende delen, bestemd voor Defensie. Het gaat om een nieuwe opdracht van het Nederlandse bedrijf Defenture, die op haar beurt de opdracht is gegund door het Ministerie van Defensie voor de levering van 41 licht tactische voertuigen, de Vector genoemd.

De metaalbewerkingsdivisie van SMI Groep, bestaande uit SMI Dokkum, SMI Plaatwerk en SMI Van der Ploeg, wordt voortaan uitgedrukt met het nieuwe merk SMI Manufacturing. Deze samenwerking biedt het brede palet aan bewerkingen, kennis en certificering dat deze opdracht uitvoerbaar maakt.

Trots op de opdracht

SMI Groep is trots op de opdracht: “het vergt knap werk om deze chassis met precisie te kunnen maken, dat hebben wij in huis. Niet alleen wat betreft vakmanschap, ook de kracht van de samenwerking binnen onze maakbedrijven maakt dit mogelijk”, aldus Geert Bloemhof. “Deze opdracht is een mooi vervolg op het eerdere werk dat wij voor Defenture hebben gedaan. De opdracht is voor Defenture een logisch vervolg op eerdere opdrachten”, aldus Mario Mollenhof, programmanager binnen Defenture: “SMI heeft bewezen om complexe producten met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen leveren, inclusief alle randvoorwaarden en documentatie die aan militaire producten vast zitten.”

Naast de opdracht voor Defenture levert SMI Manufacturing ook flinke bijdrages aan diverse MLU programma’s (Mid Life Update) van ander materiaal binnen de Landmacht. Het is de verwachting dat de komende tijd nog diverse nieuwe Defensie gerelateerde opdrachten zullen worden gegund.

De opdrachten zorgen voor zekerheid van werk en werkgelegenheid voor de komende jaren. Dit geldt voor alle locaties binnen de groep. Op korte termijn zullen er rond de 10 nieuwe collega’s geworven gaan worden.

Vergelijkbare berichten