Toeristisch ondernemers verrast door mogelijkheden in eigen regio tijdens bussafari

Meer dan veertig toeristisch ondernemers, medewerkers van Tourist Info Punten, raadsleden en beleidsmedewerkers toerisme uit de gemeenten Heerenveen, Smallingerland, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf gingen woensdag op bussafari door Zuidoost-Friesland. De bussafari was een initiatief van Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland met als doel om de aanwezigen beter bekend te laten maken met het rijke aanbod aan dagrecreatie in de regio. Het was de derde keer dat Stichting TRZF een dergelijke bussafari organiseerde.

In iedere gemeente werd een plek bezocht die van belang is voor het toerisme in de regio. Zo startte de bussafari bij Openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets, maakten de aanwezigen kennis met de mogelijkheden voor waterrecreatie bij Jachthaven De Drijfveer en De Koken in Akkrum en bezochten ze fantasiekasteel Olt Stoutenburght in Blesdijke. Na de lunch bij Pieter Poot in De Blesse werden Landgoed Lindehof (eveneens De Blesse), attractiepark Duinen Zathe in Appelscha en Museum Dr8888 in Drachten nog bezocht.

Het Andere Friesland

De aanwezigen waren zeer verrast over het aanbod in de regio. ,,Veel van de ondernemers en TIP-medewerkers zijn goed bekend met wat er allemaal te doen is in de regio. Maar door ook daadwerkelijk kennis te maken met deze plekken gaat het voor hen meer leven. Zij kunnen hun gasten daardoor beter bedienen door hen te wijzen op de bijzondere plekken die Het Andere Friesland rijk is”, aldus Ingrid Mascini, gebiedsregisseur bij Stichting TRZF.

Met name het fantasiekasteel in Blesdijke gooide hoge ogen bij de ondernemers. Aan het fantasiekasteel wordt sinds 1990 gebouwd door Gregorius Halman. Hij startte de bouw van het kasteel zonder bouwtekeningen, volledig naar zijn eigen fantasie. Hij werkt nog altijd aan de verdere bouw van wat hij zijn levenswerk noemt. Het kasteel is alleen op afspraak te bezoeken.

Vergelijkbare berichten