Top 3 zakelijke tijdverspilling 

Tijd is geld! Een bekende uitspraak die in veel gevallen waar is, maar zeker in zakelijk verband 100% klopt. Veel ondernemers die niet succesvol zijn verspillen te veel tijd en geld aan randzaken. Zonde van de energie en het gaat uiteindelijk ten koste van het eindresultaat. Daarom is het goed om scherp te blijven op de zaken waar je tijd aan kwijt bent, én hoe je dit eventueel anders kunt invullen. Welke zaken vaak onnodig veel tijd kosten en je beter kunt uitbesteden? Lees snel verder. 

1.      IT zaken 

Techniek staat voor alles, maar wanneer het niet werkt staat het helaas voor niets. Daarom is het ook aan te raden om te investeren in goede IT en zelfs een hele it strategie uit te laten werken. In de wereld waarin we vandaag de dag leven is dat een must have om jezelf als bedrijf serieus te nemen, zeker wanneer je vooral in dit werkveld opereert. Maar ook op een gewoon kantoor zijn er zaken die gewoon moeten werken. Het afsluiten van bijvoorbeeld een printer service is dan ook iets wat je zeker moet doen. Daarmee voorkom je dat je opeens niet meer kan printen en je bedrijf plat komt te liggen. Dus alles omtrent IT, van hard- tot software, regel deze zaken goed en besteed het uit als je hier niet zelf alles van weet.

2.      De bonnetjes 

Iets wat zijn of haar geld snel terugverdient wanneer je het goed regelt, is de investering in een goede accountant. Wanneer je dit doet als bedrijf zul je zien dat je het geld wat je erin stopt, uiteindelijk in veelvoud terugkomt. Een goede accountant kent de juiste aftrekposten en belastingvoordelen. Zelf de belastingaangifte doen kost onnodig veel tijd, en je zult altijd dingen over het hoofd zien. Over de cruciale zaken nog geen eens gesproken!

3. Altijd onderweg 
Wanneer je een bedrijf hebt waar je bedrijfsauto’s bij nodig hebt, dan is het goed om te investeren in een service waarbij je zeker weet dat je altijd goed en veilig onderweg bent. Is een auto stuk? Bij een goede leasemaatschappij ben je dan dezelfde dag weer onderweg doordat ze vervangend vervoer regelen. Dus investeer in goede auto’s inclusief een service die ervoor zorgt dat je snel weer op weg bent, want stilstaan is óók in zakelijk perspectief zeker achteruitgang. 

Kortom; het loont om als bedrijf is de juiste dienstverlening te investeren. Dit gaat jezelf uiteindelijk veel geld opleveren omdat je er anders disproportioneel veel geld aan kwijt zou zijn. Mensen met de juiste kennis en expertise kunnen ervoor zorgen dat jouw bedrijf altijd doorgaat, iets wat in veel gevallen van groot belang is!  

Vergelijkbare berichten