Univé plaatst AED in Harkema

Met een AED in de buurt kunnen levens van slachtoffers van een hartaanval worden gered. En dat vergroot het gevoel van veiligheid van bewoners in de buurt. Daarom plaatste Univé op 13 maart een AED in Harkema, bij de winnaar van de wensboomactie waarbij een AED voor de buurt als wens werd ingediend. Daarmee draagt de coöperatie bij aan het voorkomen en beperken van gezondheidsrisico’s bij haar leden en de maatschappij.

“We zijn verheugd om deze AED te kunnen plaatsen en een bijdrage te leveren aan de veiligheid van deze lokale gemeenschappen,” zegt Henne Bonestroo, Bestuurder bij Univé Dichtbij. “Door AED’s te installeren en ondersteuning te bieden in het gebruik ervan, streven we ernaar dat onze gemeenschappen beter voorbereid zijn op noodsituaties en dat we samen levens kunnen redden.”

Burgerhulpverlening

Elke dag belanden in Nederland 95 mensen met een hartaanval in het ziekenhuis (cijfers Hartstichting). Als er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie wordt de overlevingskans aanzienlijk groter bij het slachtoffer. Die reanimatie wordt steeds vaker gedaan door getrainde burgerhulpverleners.

Reanimatiecursus

Om hen in staat te stellen de AED op een juiste manier te gebruiken, biedt Univé op 25 maart een AED-training en reanimatiecursus aan voor 12 buurtbewoners in Harkema. Deze cursus biedt essentiële vaardigheden aan deelnemers, zodat zij snel en effectief kunnen handelen in noodsituaties.

Vergelijkbare berichten