Pop-up bouwplaats ‘BouwBase’ Harkema op film gezet

De bouw heeft nog altijd een tekort aan mensen. En dus wordt er hard gewerkt aan het profileren van bouwopleidingen. Het project BouwBase is daarvan een voorbeeld. Kinderen groep 7/8 van SWS It Werflân uit Rottevalle openden begin mei samen met de wethouders Sjoerd Vegelin en Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen BouwBase, een levensechte bouwplaats voor leerlingen van 11 tot 14 jaar. Dat gebeurde bij bouwbedrijf Kootstra Van der Veen. Het doel van dit project: kinderen vroeg interesseren voor een opleiding in de bouw. Videoproductiebedrijf Bakkers Blik maakte er een film van.

De Friese afdeling van Bouwend Nederland wil, samen met Toekomstbouwers Friesland en Techniek Expertise Centrum (TEC), jongeren enthousiast maken om later voor een Bouw- of Infra-opleiding te kiezen. Daarvoor is BouwBase bedacht. Criss Roemers, directeur Toekomstbouwers Friesland: “Je kunt BouwBase vergelijken met een Cruyff Court. Het is een plek om te ontdekken of hier je interesse en talent ligt. En als dat zo is, dan kunnen we, samen met het onderwijs, hen later helpen goede professionals te worden”. Een mooi initiatief zegt Arnaud Donker, meester van groep 7/8. “Ik gun het ieder kind om rijke ervaringen zoals deze op te doen.”

Video

De On Tour versie gaat na vijf weken in Harkema door naar Drachten waar Bouwgroep Dijkstra Draisma het nieuwe zwembad De Welle bouwt. Al bijna 40 groepen en klassen hebben zich voor BouwBase in Harkema en Drachten aangemeld.

Een korte impressie op video werd gemaakt Bakkers Blik videoproducties; deze kan hier worden bekeken.

Vergelijkbare berichten