Vereniging Generatie Fryslân 2035 opgericht

Vrijdagmiddag 21 april was het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen dé locatie voor de vrijmibo met de officiële oprichting van de vereniging Generatie Fryslân 2035 (GF2035). De vereniging werd opgericht in het bijzijn van honderd generatiegenoten tussen de 20 en 35 jaar. 

GF2035 is hét netwerk voor ambitieuze en enthousiaste young professionals in Fryslân. Het netwerk van young professionals tussen de 20 en 35 jaar, dat in 2035 in Fryslân woont en/of werkt om te bouwen aan een mooie toekomst voor huidige én toekomstige generaties. 

Oprichten vereniging Generatie Fryslân 2035

GF2035 Voorzitter Nick Boersma en bestuurslid Externe Betrekkingen Erik Fledderus keken samen met de young professionals terug naar de afgelopen maanden. Om precies te zijn het evenement op 17 februari, waarbij GF2035 het Manifest van GF2035 presenteerde aan 150 young professionals. Dit manifest, geschreven door de young professionals zelf, geeft aan hoe zij het Fryslân van de toekomst voor zich zien.

Het netwerk van GF2035 bestaat inmiddels uit zo’n 350 young professionals. Om GF2035 nog meer kracht bij te zetten, is besloten om een officiële vereniging van Generatie Fryslân 2035 te maken. Dit zorgt voor een stevige basis en waarborgt continuïteit om alle young professionals structureel bij elkaar te blijven brengen en te kunnen verenigen.

Panelgesprek onder leiding van Simone Scheffer

De vrijmibo stond naast de oprichting van de vereniging ook in het teken van hoe je in jouw organisatie een eigen circular valley creëert. Simone Scheffer (Omrop Fryslân) leidde het inspirerende panelgesprek met sprekers Hedwich Rinkes (gemeente Heerenveen), John Vernooij (Omrin) en Martine Brandsma (Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics). Tijdens het panelgesprek stelden de young professionals al hun prangende vragen over hoe je circulariteit in je eigen organisatie kan verweven. 

Vervolg GF2035

Donderdag 8 juni vindt het volgende evenement van GF2035 plaats. Dit wordt het event dat de young professionals ook officieel lid kunnen worden van GF2035.

Foto: Idzard Schiphof

Vergelijkbare berichten