Verkiezing Friese Onderneming nomineert 6 bedrijven

De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar nomineert 6 bedrijven voor de 2024 editie. Verschillende gemeenten, ondernemersverenigingen, trotse familieleden en ondernemers hebben tientallen bedrijven voorgedragen. De werkgroep heeft een inventarisatie gemaakt en zij nomineren in alfabetische volgorde de volgende bedrijven:

  • Douna Machinery uit Leeuwarden
  • Metalis uit Drachten
  • Poly Temp Scientific uit Bolsward
  • Rivièra Product Decorations uit Drachten
  • Koninklijke Utermöhlen uit Wolvega
  • Wafilin Systems uit Leeuwarden

De werkgroep die dit proces geheel autonoom begeleidt, staat onder voorzitterschap van Wybe Mollema, in het dagelijks leven advocaat bij TRIP. “Met veel inzet en enthousiasme heeft de werkgroep een voorselectie voor de jury gemaakt. Het verheugt ons om deze zeer diverse en innovatieve kandidaten die elk excelleren in hun vakgebied over te dragen aan de jury. Ik ben erg benieuwd welke drie zich het beste gaan presenteren aan de jury, het belooft een spannende strijd te worden”, aldus Mollema

Halve finale

De halve finale – met de zes genomineerde ondernemingen – vindt plaats op maandag 18 maart. De genomineerden presenteren zich dan aan de jury die bestaat uit de winnaar van vorig jaar ondernemer Marc Aandeweg van Movacolor uit Sneek, Marcella Ensel-Boonstra die onderneemt in Ensel staalkonstrukties uit Dokkum, Christien Lycklama à Nijeholt ondernemer in Hoekstra Sneek en staat onder leiding van gedeputeerde Friso Douwstra.

De uitslag van drie scans en een ‘pitch-kennismaking’ zijn voor de jury voldoende input om uit de 6 genomineerden, 3 finalisten te selecteren. Enkele weken later bezoekt de jury deze finalisten.

De jury toets dan alle indrukken van papier, aan de realiteit. Tot slot presenteren de finalisten zich op dinsdag 16 april 2024 in de finale. Uiteindelijk leiden al deze indrukken, cijfers, feiten en presentaties tot 1 winnaar. 

De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen bedrijven. Door de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten, die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Ook een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving spelen een belangrijke rol. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de financiële resultaten van de onderneming.

De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar stelt zichzelf tot doel om creativiteit en vernieuwing, of te wel excellent ondernemerschap, in Fryslân te stimuleren en te waarderen. De verkiezing is daar de meest zichtbare exponent van. Daarnaast is de Stichting een platform waar bestuurlijk en ondernemend Fryslân elkaar ontmoet en spreekt. Winnaars treden toe tot de eregalerij van het Friese Ondernemerschap en worden met regelmaat uitgenodigd voor bijeenkomsten waar de organiserende Stichting bij betrokken is.

Vergelijkbare berichten