Wafilin Systems uit Leeuwarden uitgeroepen tot Friese Onderneming van het Jaar 2024 

Wafilin Systems uit Leeuwarden is de Friese Onderneming van het Jaar 2024 geworden. Op dinsdag 16 april vond in Lemmer de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2024 plaats. Commissaris van de Koning, Arno Brok overhandigde de prijs aan Jos van Dalfsen en Henk Schonewille van Wafilin Systems. De jury omschrijft het bedrijf als “innovatief, aansluitend bij de Friese kenniseconomie en tomeloos ambitieus. Een ambassadeur voor Fryslân ”, aldus juryvoorzitter gedeputeerde Friso Douwstra.

De andere twee finalisten Douna Machinery uit Leeuwarden en Koninklijke Utermöhlen uit Wolvega waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een scan over duurzame inzetbaarheid en een scan over de financiële resultaten en positie van de bedrijven. Alle finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door haar bevraagd. De finalisten overwonnen de halve finale in maart. De zes halve finalisten bleven over uit een longlist van tientallen bedrijven. 

Bij het programma waren ruim 300 ondernemers en bestuurders aanwezig. In Lemmer verzamelden de gasten zich bij Hoekstra Vloeren. De drie finalisten presenteerden zich op verschillende locaties. Het laatste formele onderdeel was de juryondervraging in een tent die voor de gelegenheid was geplaatst op het strand in de baai van Lemmer. Winnaar van vorig jaar Marc Aandeweg (onderneemt in Movacolor), Christien Lycklama à Nijeholt (onderneemt in Hoekstra Sneek), Marcella Ensel-Boonstra (onderneemt in Ensel Staalkonstrukties) en juryvoorzitter Friso Douwstra stelden de allerlaatste vragen na een periode van circa acht weken voorbereiding.

Vergelijkbare berichten