Voorjaar in het Fries Scheepvaart Museum

De voorjaarsvakantie is de laatste kans om de familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup te bezoeken. Om de missie van Sterke Yerke extra kracht bij te zetten, staan de activiteiten van het Fries Scheepvaart Museum de hele week in het teken van het thema plastic soup. 

Milieu- en klimaatbewust het voorjaar in? Kom dan op zondag 26 februari naar ‘Groen Doen’ in het Fries Scheepvaart Museum. Op deze voorjaarsmarkt haal je volop inspiratie, want je vindt er allerlei lokale, duurzame en milieuvriendelijke producten en diensten. Van biologische honing tot houten speelgoed en van zero waste-deodorant tot 3D-prints van biologisch afbreekbaar materiaal. Als je deze markt hebt bezocht twijfel je niet langer, maar ga je gewoon Groen Doen! 

De voorjaarsmarkt is op 26 februari van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: volwassenen €4,75 kinderen, museumkaarthouders en leden krijgen gratis toegang.

Pim Pam Plastic! 

Natuurlijk doet het Fries Scheepvaart Museum ook mee aan Help Pake en Beppe de vakantie door. Door het hele gebouw is een circuit uitgezet met allemaal toffe opdrachten die te maken hebben met plastic en alternatieven daarvoor. Zo kun je de shredder en moulder in actie zien, die plastic vermalen en omsmelten tot een nieuw product. Je ontdekt microplastics in tandpasta, en kunt lekker komen knutselen en spelletjes spelen. Hoe goed ben jij in Pim Pam Plastic? Voor ouders en kinderen is er ook een fijne chillplek waar je lekker iets kunt eten en drinken – uiteraard plasticvrij!

Het Pim Pam Plastic-circuit is er van maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maart. Kinderen krijgen gratis toegang, en ook voor het circuit hoef je niet te betalen. Vergeet niet ook de familietentoonstelling te bezoeken en kom na afloop nog even lekker spelen in het kindermuseum!

Vergelijkbare berichten